Annem anaokulu öğretmenliği dönemlerin de tuz seramiği yaptıklarını ve çocukların uzun süre bu hamurla oynamaktan keyif aldıklarını söylerdi.
Hamurla oynama yaşına geldiğim de tuz seramiğini annemle ikimiz birlikte hazırlamaya başladık.
Hem ekonomik hemde kolay hazırlanabilir olmasından dolayı bizim tercih ettiğimiz bir materyaldir.
Tarifi seninle de paylaşmak istiyorum.
2 çay bardağı una , 1 çay bardağı tuz , 1 çay bardağı su, parlaklık vermesi için 1-2 damla sıvıyağ eklenir ve ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurulur. Eğer eline yapışıyorsa biraz un ekle , katı oldu dersen su ekleyerek yumuşatmalısın.
Hamurdan ayrı ayrı parçalar koparıp renkli gıda boyaları ekleyerek , renk renk hamur topları elde edebilirsin.
Hazır hamurları kullanmaktan bunların yapılışını unutmuştuk. Teşekkürler bu faydalı bilgi için... :)
YanıtlaSilBiz de öyle Nezihe teyzem :)
YanıtlaSilBen çok sık hazır hamurlarımın kapaklarını, acık bıraktıgım ve hamurlarım kuruduğu için annem bu yöntemi hatırlamaya karar verdi :))
biz yarın yapıyoruz hala ne yapmam gerektiğine karar veremedim :D
YanıtlaSilnasıl bir ortamda bekletilmeli
YanıtlaSilBuzdolabın da strech e sarılı bir kaç gün bekeyebilir.
YanıtlaSilbununla kabartma harita yapılır mı
YanıtlaSilKurumaması için nerde ve nasıl bekletilmeli acil cvp lütfennnn
YanıtlaSilBuzdolabında bir süre bekletebilirsin , ancak çok uzun dayanmayabilir.
YanıtlaSil