LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

30 Nisan 2009

DRAMA EĞİTİMİ

Bu sıralar sürekli olarak anneme tiyatrocu olmak istediğimi söylüyorum , bir ara hemşire ve prenses olacaktım :) Annem de bu diretmemin gerçek olup olmadığını gözlemliyor :) en azından drama dersi alıp almamam konusun da neler yapabileceğini araştırıyor. Dramanın özellikle benim yaş grubumda ki arkadaşlar için çok faydalı oldugunu biliyormusun ?
Bununla ilgili çok güzel bir yazı bulduk seninle de paylaşalım , belki senin küçük meleğin de ileri de benim gibi drama eğitimi almak isteyebilir :)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bebekler taklit etmeyi, öykünmeyi, deneyerek konuşmayı öğrenirler. Çocukta görülen oyun oynama gereksinimi, taklitlere dönüşür. El ve ayaklarını hareket ettirmeye başlayarak bu organlarını daha kontrollü kullanmayı öğrenirler.
El ve ayak hareketleri, çocuğun ilk oyunudur. Yürüme hemen bu kontrolün ardından gelir. Artık yürümek, bir topu tutup atmak çocuğa büyük bir güven ve haz verir. Çocuk sevdiği kişiyi görmediğinde kaygılanmaktadır. Bu kaygıyı nesneler görüntü alanın dışına çıktığında da yaşanmaktadır.
Çocuğun üç yaşına kadar temel faaliyeti oyundur. O, bu oyunları, kendi kendine, hazla ve seve seve oynar.Üç yaşından sonra çocukta, arkadaş ihtiyacı belirir.
Çocuk bu arkadaş çevresi içinde toplum hayatına hazırlanır.
Vücudu sağlamlaşır; zekası gelişmeye ve daha kolay idare edilmeye başlar. Oynamayan çocuk içedönük ve ilgisizdir. Hareketsiz olan ve oyundan zevk almayan çocuk normal gelişmez, büyümesi yavaşlar.
Bu dönemdeki çocuğun oyun talebi engellenmemelidir. Çocuğun hayatı, canlılığı, dünyayı tanıması varlığı ve her şeyi oyundur. Oyun çocuğun isteklerini, amaçlarını anlatan, onu isteklerine kavuşturan ve hayata hazırlayan en etkili araçtır.

Hareketlidirler. Hayatı, çevrelerini tanımak için sorular sorarlar. Geniş bir hayal gücüne sahiptirler. Bu nedenle oyun oynadıklarında oldukça yaratıcı olmaktadırlar.
Okulöncesi çocuklarıyla yapılan yaratıcı drama çalışmaları oyun temelli olmak zorundadır. Yaratıcı drama etkinliği ile oyunun ortak özellikleri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

okuYORUM :)