LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

7 Nisan 2009

EVİNİN TÜM ODALARI İÇİN HARİKA BİR FİKİR


Kapı pencere boyamak, genelde erkek işi olarak düşünülür. Merak etmeyin, bu işi erkeklere kaptırmayın, elinize boya fırçasını alın, kolları sıvayın filan demiyeceğiz size. Ama, evinize biraz canlılık getirmek için veya sadece değişiklik olsun diye sizlerin hanım olarak yapabileceğiniz bir kaç tavsiyemiz var. Bunun için de eh, birazcık fırçaya filan ihtiyacınız olabilir belki.


Rengarenk Yapraklar Oturma odanızın veya salonunuzun duvarlarını rengarenk yapraklarla canlandırmak isterseniz, bu projemiz size uygun düşecektir. Şekli hoşunuza giden büyüklü küçüklü bir kaç yaprak toplayın. Odanızın duvarlarına uygun düşecek renk tonlarında bir kaç renk küçük kutu duvar boyası edinin. Küçük bir fırça yardımı ile yaprakların alt taraflarını boyayın (damarları iyice belli olsun diye alt tarafı boyuyoruz).


Daha sonra duvara, boyalı tarafı bastırarak yaprağın izinin iyice çıkmasını sağlayın. Göreceğiniz üzere, yaprakları baskı malzemesi olarak kullanıyoruz. Bundan sonrasında zevk size kalmış. İster bütün duvarınızı değişik renklerde ve değişik büyüklüklerde yapraklarla donatırsınız, ister tavana yakın kısımlarda veya pencere altı hizasında bordürler oluşturursunuz. Kolay gelsin. Çocuk Odaları İçin Aynı işlemi çocuk odaları için de yapabilirsiniz.Nasıl mı ? Okumaya devam o halde

.

Çocuk odalarında başkaca kullanabileceğiniz bir yöntem de şablonla baskı yöntemi Kağıda çocuğuzun da hoşuna gidebilecek bazı şekiller çizin. Mesela yıldızlar, araba veya ev silüetleri, harfler, rakamlar, ağaçlar, çiçekler, kız çocukları için kalpler… (Şekillerinize detay vermenize gerek yok, zira sadece dış hatlar gerekli.)


Çizdiğiniz şekilleri kağıttan keserek oyun. Şeklin kendisini değil de, oyulmuş kağıdı bant yardımı ile duvara yapıştırın. Eski bir bulaşık süngerini boyaya batırıp, duvara yapıştırdığınız oyuk kısma bastırarak, süngeri sürmeden boyayın. Veya fırça ile de boyayabilirsiniz. Yapıştırdığınız kağıdı duvardan çıkarın.


Duvarın başka bir yerinde farklı bir boya kullanarak işlemi zevkiniz ölçüsünde devam ettirin. Eğer uzunca bir merdiveniniz varsa, belki tavana ay ve yıldız şekilleri bile boyayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

okuYORUM :)