LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

4 Ağustos 2009

KÜÇÜK MÜZECİLER - ATÖLYE KURS


Küçük Müzeciler
Mekan: Sakıp Sabancı Müzesi

İlçe: Sarıyer
Adres: Sakıp Sabancı Cad., No:22 - Emirgan
Telefon: (216) 414 26 30
Web: http://muze.sabanciuniv.edu
Zaman

Etkinlikler her gün sabah 10.00 – 12.30 / öğleden sonra 14.00 – 16.30 olmak üzere iki farklı seansta gerçekleştiriliyor.
Yaş Grubu: Etkinliklere 1998 – 2000 ve 2001 – 2002 yaş aralıklarındaki çocuklar kabul ediliyor.
Çocukların sabırsızlıkla beklediği yaz etkinliği Sakıp Sabancı Müzesi’nde Ağustos ayında başlıyor! Küçük Müzeciler, büyük sergiler hazırlamaya bu yaz da devam ediyor. Ağustos Böcekleri sadece saz çalmıyor, karıncalar kadar çok çalışıyor!


Ağustos Böcekleri Müzikle Yaratıyor!
Çocuklar, müze ve müziğin kökeninde Musalar’ın yani esin perilerinin olmasından temellenen bir yaratıcı süreç yaşayacaklar. Müziğin ve müzeciliğin tarihini öğrenecekler. Mitolojide ve efsanelerde yer alan müzik mitlerini canlandıracak, enstrümanlar tasarlayacaklar. Farklı müzik türleri konusunda farkındalık geliştirecek olan çocuklar 4 gün boyunca müziğe dair sanat eserleri yaratacaklar. 5. gün ailelerine “Müzedeki Esin Perileri’nin Müzikli Sergisi” konulu sergiyi hazırlayacaklar.

Ağustos Böcekleri Dünya Kültürünü Öğreniyor!
Çocuklar her gün farklı ülkelerin sanat eserleri, sanatçıları, yemekleri, mimari eserleri, giysileri, müzikleri ve enstrümanları gibi konuları temel alan yaratıcı çalışmalar gerçekleştirecekler. 4 gün boyunca ülkelerin kültürünü öğrenen ve üreten çocuklar 5. gün kendi sergilerini tasarlarken çeşitli sürprizler hazırlayacaklar.

Ağustos Böcekleri Kış İçin Sanat Biriktiriyor!
Müzenin pek çok alanının kullanılacağı bu atölye çalışmasında çocuklar sanatın pek çok alanında deneyim kazanacaklar. Bahçede büyük boyutlu resimler yapacak, atölyede hat ve minyatür çalışacak, baskı sanatını öğrenecek, terasta heykeller tasarlayacaklar. Sanatın müzik, sinema, tiyatro gibi alanları bu çalışmalara eşlik edecek ve yarattıkları eserleri büyük bir gururla sergileyecekler.

Ağustos Böcekleri Kaf Dağının Ardında Masal Arıyor!
Çocuklar farklı temalardaki masalları dinleyecek, canlandıracak ve Kaf Dağı’nın ardındaki hayal diyarı için gerçek sanat eserleri yaratacaklar. Dünya masallarının bilindik öğelerini kullanarak, kendi renkli düşleriyle yeniden tasarlayıp, müzenin en renkli sergilerini hazırlayacaklar.

Etkinlik Dönemleri:
Ağustos Böcekleri Dünya Kültürünü Öğreniyor: 3 – 7 Ağustos 2009
Ağustos Böcekleri Müzikle Yaratıyor: 10 – 14 Ağustos 2009
Ağustos Böcekleri Kaf Dağının Ardında Masal Arıyor: 17 – 21 Ağustos 2009
Ağustos Böcekleri Kış İçin Sanat Biriktiriyor: 24 – 28 Ağustos 2009

Önemli Detaylar:
•Çocuklar pazartesiden cumaya geliştirilecek bir süreci adım adım yaşayacakları için, 5 günlük katılımın sağlanması önemlidir.
•Gruplar 15 kişiden oluşur.
•Yalnız 1 etkinliğe asil kayıt alınır; 1 etkinlik için de istendiğinde yedek kayıt yaptırılabilir. Yedek kayıt ta öncelik hiç kaydı olmayanlarındır.
•Etkinlikler ücretsizdir.


Bilgi almak ve kayıt olmak için SÖZ Danışmanlık’ı 0216 414 26 30 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

okuYORUM :)