LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

9 Eylül 2009

Biz Böyle Bir Millet Değilizzzzzzz...


Diye bağırıyordu ekranda ki adam.. ne oluyor ki dedim.. haberleri izlemeye devam ettiğim de gördüğüm manzara ve o adamın isyanı karşısın da söyleyecek hiç bir lafım yoktu.. Göz yaşlarım zaten hazırdı ve yine şaşırtmadılar beni..

İnsanlar yıllarca emek verip , alınteri döküp kazandıkları ile evlerine iyi kötü eşyalar almış , onları da 15 saniye de sel almış gitmiş. Kiminin eşyasının yanın da canı gitmiş , karısı gitmiş , çocuğu gitmiş,anası , bacısı gitmiş...

İleri de bir hareketlilik var , birileri bir şeyler taşıyor , dolaplar , tabaklar , battaniyeler..
Adam bağırıyor " biz böyle bir millet değilizzzzz" yapmayınnn hırsızlık yapmayınn..

Aman allahım.. beynimden kaynar sular döküldü , ben en saf halimle , konu komşu eşyalara yardım ediyor güvenli bir yere götürüyor derken.
Meğer insan kılığında ki bu yaratıklar..evsiz barksız kalan , yagmur sularının altında can veren kardeşlerimin evlerini , eşyalarını , anılarını yağmalıyorlar.


Vicdansızlar , haysiyetsizler hiçmi allah korkunuz yoktu sizin... suya verilmiş bunca kardeşimizin daha cenazeleri kalkmamış..1.5 yaşın da ki dünya güzeli meleğin cesedi bulunmamış.. kimin malını , yağmalıyorsun.. bu kadar acelen neydi haysiyetsiz.

Spiker mikrofon uzatıyor adama diyor neden ????? herkez alıyor diyor.. allah kahretsin...

Utandım...

İnsanlığımdan utandım ben yine..

Gözyaşlarım bile utancımın önüne geçemiyor şuan...

Allahım.. sana sığınıyorum...

11 yorum:

  1. gercekten insanı utandıran sahnelerdi :(:(:(:(:(

    YanıtlaSil
  2. Az once haberleri izledim. Bogazim dugum dugum oldu. Allah vefat edenlere rahmet, yakinlarina da sabirlar versin.

    Yagmacilara gelince diyecek bisey bulamiyorum. Amerika da yasalar polislere yagmacilari vurma hakki veriyor. Kulaga sert bir yasa gibi gelebilir. Ama caydiriciligi acisindan kesinlikle ise yariyor. Milletin acisina mademki saygilari yok, bari kendi can korkularindan ortaliklarda dolanip insanlarin sinirlerini bozmasinlar.

    Allah`im sen kalplerimizi merhametsiz birakma...

    YanıtlaSil
  3. tv de izlerken adeta sinirden deliye döndüm...İnsanlığın bittiği andır işte bu...Adeta yamyamlıktır...Rabbim bu ülkeye zeval vermesin zira bu insan müsvettelerinin yapacaklarını tahmin etmek zor olmasa gerek...

    YanıtlaSil
  4. Yorumlarınızı okurken bıle gozyaslarıma hakim olamadım arkadaslar :( O kadar etkılendım kı.. Deprem korkusu ıle yasadıgımız gunler de.. allahım esırgesın deprem oldugun da.. basımıza geleceklerı ben dusunemıyorum bıle..

    Nezıhecım... kesınlıkle oyle bır yasa burada olmalı.. asılmalı ya.. bunlar asılmalı..

    YanıtlaSil
  5. gerçekten utanç verici bir durum insanlar bu kadar düşmüş olamaz.. Allah herkese akıl fikir versin..

    YanıtlaSil
  6. Amin Nurcum aminn..

    Sevgili Maydonoz.. nazik davranışınız için çok teşekkür ederim.. bizden de size sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. insanlık ölmüş yaa..seyrederken ağzıma geleni saydım..nasıl bir insafsızlık bu..acımasızlık..duyarsızlık..bunlar için söylenecek kelime bulamıyorum.Allah b...nı versin..yetmiyor bile bu laf..

    YanıtlaSil
  8. Aytaçcım.. haberleri inan izleyemiyorum bu manzaralar yüzünden :(

    YanıtlaSil
  9. Allah, içinde Kendisinin korkusu olmayan herkesin şerrinden muhafaza etsin bizi.. Diyebilecek hiçbir şeyim yok..

    Hesap verme bilincini tamamen kaybetmeye başladı insanlar.. Korkunç olan bu!!

    YanıtlaSil
  10. Utancımdan seyretmekte zorlandım.. Gözyaşlarımı tutamadım.. Kurtuluş savaşını anlatan "Şu Çılgın Türkler" kitabını okumuştum da.. O günleri (Rabbim esirgesin) yeniden yaşamak zorunda kalsak, yok oluruz kesinlikle.. O zamanlar yaşlı nineler koyunlarından gömülmekliğim dedikleri kefen paralarını, anneler yeni doğmuş bebeklerinin üzerinden battaniyeleri alıp vermiş askere.. Ve daha neler neler.. Şimdi bu sahneleri görünce.. Eyvah diyorum.. Eyvah ki ne eyvah.. Bu millet nasıl bu hale geldi ?

    YanıtlaSil
  11. Kuaybe...Leylacım.. yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.. sızınle aynı duyguları paylasıyorum.. allah bızlerı helal sut emmıslerle karsılastırsın..

    YanıtlaSil

okuYORUM :)