LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

9 Eylül 2009

İnsanlık için küçük, çocuklar için büyük bir adım

İnsanlık için küçük, çocuklar için büyük bir adım

Mekan: Kanyon

İlçe: Beşiktaş
Adres: Büyükdere Cad. No:185 - Levent
Telefon: (212) 281 08 00

Zaman

1-20 Eylül 2009
Saat: 11.00-19.00
Kanyon B2 katında gerçekleşecek "Kids On The Moon" etkinliğinde uzay ve ay modülleri ve birbirinden ilgi çekici sergiler bilim meraklısı çocukları bekliyor.

Kanyon aktivite alanına yerleştirilecek olan içi uzay ve uzay mekiği paneli görüntüsü ile dekore edilmiş modülün girişinde çocuklar görevliler tarafından karşılanacak ve her biri mini uzay kıyafetleri giyerek uzay macerasına adım atacaklar.

Uzay oluşumu, dünya ve güneş sistemi hakkında hayal dünyalarını geliştirecek keyifli bir sunum izleyecek olan çocuklar kendilerini bir anda uzayda bulacaklar.

Orjinaline birebir benzeyen astronot giysisi ve başlığı içindeki genç astronotlar modülün içine girdikleri zaman sanki ay yüzeyinde yürüyormuş gibi “uzay simülasyonu” da yapabilecekler. Modülde aynı zamanda “ayda ufak sıçramalar”, “küçük ay taşları arayışı” gibi pek çok çeşitli aktiviteler de gerçekleştirilecek.

Etkinlik süresince uzay tarihinin önemli fotoğraflarının yer aldığı bir sergi de meraklıları tarafından gezilebilecek.

Sergide Buzz Aldrin’in Sessizlik Denizinde ilk ay bayrağına bakarken Neil Armstrong tarafından çekilen fotoğrafının yansıra; uzay gemisi çağının en ünlü fotoğrafı olarak kabul edilen 1985 yılında Kaptan Bruce McCandless’in İnsanlı Manevra Birimini bağlantı olmadan uçururkenki fotoğrafı da olmak üzere 14 önemli imzalı uzay fotoğrafı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

okuYORUM :)