LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

8 Mayıs 2009

DAHİ BEBEK - TÜMATA

Annem türk musikisini çok sever , her ne kadar hamile iken ve doğumdan sonra sürekli bana klasik müzük dinletirse de öncelik her zaman bize ait olan türk musikisi olmuş , bugün haberdar olduğu , çocukların gelişimlerine yardımcı olacağına inanılan bir cd setinin bilgisini seninle paylaşmak istedi...

Hüseynî Makamı:

Huzur, Rahatlık, kendine güven, kararlılık ve barış duygusu verir. İç organlara etkilidir. Bağışıklık sistemini canlandırır. İltihapları yok eder. Sıtmaya iyidir. Spazm çözücü özelliğinden dolayı otistik ve spastik çocuklara faydalı olduğu bilinmektedir. Sabah ve öğlen etkisi fazladır.

TÜMATA tarafından doldurulmuş olan, "Müzikle sağlık" serisinden özel olarak hazırlanmıştır. Amaç, doğumdan itibaren çocukların ruh ve beden sağlığının gelişmesi ve korunmasıdır.

Kullanılan enstrümanlar:
Ney, rebab, kopuz, dombra, kılkıyak, çeng.
Efektler:
Su sesi, bülbül sesi, at yürüyüşü sesi, kuzu sesi, keçi sesi, ağustos böceği sesi, kuş sesi, balina sesi, gülen ve oynayan çocuk sesi, gülen bebek sesi, anne ve anne karnındaki bebeğin kalp atışları, anne ve bebek sesi.

---------

Rast Makamı:

Sefa, neşe, huzur ve mutluluk verir. Başa ve gözlere etkilidir. Çocuk bünyesindeki nem dengesizliklerini giderir ve stresi önler. Felç hastalıkları üzerine tesiri vardır. Spazm çözücü özelliğinden dolayı otistik ve spastik çocuklara faydalı olduğu bilinmektedir. Gece yarısından seher vaktine kadar etkisi fazladır.

Kullanılan enstrümanlar: Ney, rebab, kopuz, dombra, kılkıyak, çeng.
Efektler: Su sesi, bülbül sesi, at yürüyüşü sesi, kuzu sesi, keçi sesi, ağustos böceği sesi, kuş sesi, balina sesi, gülen ve oynayan çocuk sesi, gülen bebek sesi, anne ve anne karnındaki bebeğin kalp atışları, anne ve bebek sesi.

------------

Minör Pentatonik:

Pentatonik müzik, Asya kökenli Türk Musikisinin en önemli ve karekteristik özelliğidir. Bir gam içinde 5 ses kullanan bir melodi dizisidir. Caz müziğinin doğaçlama (improvize) imkanı, bu müzikal yapıya bağlı olarak mümkündür.

Pentatonik müzik, kendine güven ve kararlılık duygusu oluşturur. Sefa, neşe ve huzur verir. Beyinda alfa ve teta titreşimlerini arttırır. Trans hali oluşturup yüksek sezgi ve kişilik gelişimi sağlar.

Çocuklara 9-10 yaşına kadar "pentatonik müzik" dinletilmesi özellikle tavsiye edilmektedir. (Rudolf Steiner/Antroposof). Ayrıca London Nordoff Robbins Müzik Terapi Enstitüsü araştırmalarında Otistik ve Spastik çocukların tedavisinde "Pentatonik Müzik"ten büyük ölçüde yararlanıldığı belirtilmektedir.

1 yorum:

okuYORUM :)