LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

19 Kasım 2009

HASTA KURBAA..

İki gündür evde dinlenen babamızı , ikna edip nihayet bugün doktora götürdük . Muayene olduğumuz Prof. Dr. bize d. gribi hakkın da detaylı bilgiler verdi.
Seninle de paylaşmak istedim.

Doktorumuz diyor ki , artık kim burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ile bize gelse , d. gribiymiş gibi tedavi uyguluyoruz. Eşim de bu tedaviye alındı. bir poşet ilaçla eve döndük. Doğa'nın randevusu da yarın,bakalım onun doktoru neler söyleyecek.

Bu arada bende d.gribi aşımı oldum. Kronik Astım hastası olduğum için risk grubunda olduğumu biliyordum. Aynı hastanede yakın bir aile dostumuz da hekimdi.
O da olmamız konusun da pozitif şeyler söyleyince ailece d. gribi aşısı olmaya karar verdik. Aşıdan sonra 10 gün kendimi iyi korumam lazımmış ,antikorlar 10 gün için de oluşmaya başlıyormuş. Evde bile maske ile dolaşmaya başladım :)

İnsanları bu kadar korku ve paniğe sürüklediler ,herkes kararsızlık için de , neden medet umacağını ne yapacağını şaşırdı, buna bende dahilim. En yakın arkadaşlarımın çocukları d.gribi teşhisi ile tedavi gördüler,çoğu ayakta atlattı , o zaman anladım ki er yada geç bu bizim başımıza gelecek .

Artık ne olacaksa olsun dedim ve aşımı oldum, allahın izni ile sıkıntı vermeden bu süreci atlatırım.



7 yorum:

  1. Hayırlısı..

    Geçmiş olsun, kızınızada yaptırdınız mı?

    YanıtlaSil
  2. Cok gecmis olsun.
    Asi konusunda benim kafamda cok karisik umarim yakalanmadan atlatiriz bugunleri.

    YanıtlaSil
  3. Ailecek hepinize geçmiş olsun canım. İlaçların yanında gıdanıza da çok çok dikkat edin. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz

    YanıtlaSil
  4. Ailecek cok gecmis olsun. Bizde bir kac gun once keremi doktora goturduk. Domuz gribi asisi olsun mu dedik, doktor baya bir dusundu. Oyle abartilacak bir sey degil, benim iki cocugumda gecirdi ve atlatti dedi. Ama biz belki Turkiye ye gitme durumumuz olabileceginden bahsettik o zaman yaptirabilirsiniz dedi. Malum havalanlari biraz karisik... Bizde insallah gelmeden asi yaptirmayi dusunuyoruz. Rab bim hastalikla imtihan etmesin. Fiziki onlemler ile birlikte bol bol dua etmek lazim. Insallah selametle bu hastaliginda altindan kalkariz. Senay`cigim sende kendine dikkat et umarim kolay ve rahat bir 10 gun gecirirsin ve minik kurbaanla birlikte yeniden guzel etkinlikler yapmaya baslarsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Apsuwa; Doğa şu an muhtemel bir bogaz enfeksiyonu yaşadığı için hasta ike aşı yaptrımayın dedi doktor. En az iyileşmesinin üzerinden 15 gün geçsin öyle yaptırmamızı söyledi. Keza aynı şey eşim için de geçerli.

    Sevgili Meralkısa ; İnşallah kolaylıkla atlatırız arkadasım , gecmıs olsun dılegın ıcın tesekkur ederım teyzemız..

    Sevgili Bizimgibiler ; teşekkür ederim arkadaşım , elimizden geldğince kendimize dikkat ediyoruz ,senin de dediğin gibi aldığımız gıdalar da çok önemli..

    Sevgili Neziheciğim , Annemler yurt dışında yaşıyor,hacca gıttıler bır kac gun once.. onlarda gıtmeden once aşılandı.. yurt dısına cıkıslar da mutlaka yapılmalı bence de.. evdeyken.. bır nebze her sey kontrolumuz altında oluyor.. ancak dısarı cıkınca.. bu luksumuz kalmıyor..

    YanıtlaSil
  6. canım çok geçmiş olsun kuzuyada sizede en kısa zamanda atlatın hemi

    YanıtlaSil
  7. Tesekkur ederım Funda teyzemiz... inşallah rahat gecer bu gece..hem babamız hem kurbaam ıcın :)

    YanıtlaSil

okuYORUM :)