LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

28 Kasım 2009

CİMİ...

Cimi de neymiş dediğini duyar gibiyim :) Cimi benim Maya takviminde ki burcum :)

Sevgili Arda'nın blogun da Maya takvimi ile ilgili bir yazı vardı bende bir bakayım dedim.. Özelliklerini okuduğum da cidden şaşırdım ,gerçekten doğru tespitler var benimle ilgili :)

sen de merak edersen eğer buraya tıklayarak devam edebilirsin.

Temel Özellik : toplum için fedakarlık (kurban)

Özellikler


•Kontrolün teslimiyeti
•Dönüşüm
•Yaşam / Ölüm
•Yeniden doğuş
•Kurban
•İnanç
•Gizem
•Geçiş
•Disiplin
•Serbest bırakma
•Değişim – dönüşüm

Ölüm burcu Maya takviminde en şanslı burçlardan bir tanesi sayılır. Ölümün sembolize ettiği en temel şey “dönüşüm”dür. Bu, mayalı Kahraman İkizleri insan olmaktan Tanrı olmaya götüren kozmik dönüşüm ile örneklenebilir. Ölüm burcunda doğanların spritüel dönüşümleri düzgün olur ve uzun süre etkisini sürdürür. Ölüm burcunda doğanların yumuşak ve dişil bir tarafları olduğu söylenir ki bu çok avantajlı bir durumdur. Onların bu kibarlıkları hayatlarına bereketi çeken bir mıknatıs görevi oynar. Ayrıca psişik yetenekleri yüksek olduğu gibi romantik ve akıllıdırlar.


Yaşam, ölüm ve yeniden doğuş döngüsü. Dönüştürücü insanlar hedefler ve duygusal zenginliği ulaşmayı başarırşar. Oldukça saygın iş adamları olabilirler. Dönüşüm insanları spritüel güç ve rehberliklerinden dolayı diğerlerine huzurlu ve sakin geçişler yaşamada yardım edebilirler. Bu burçta doğan insanlar politik bir farkındalığa sahiptir ve çoğu kez kendilerini toplum hizmetine verirler ya da en azından politik olayları takip ederler. Toplum onların disiplin ve organizasyon becerilerinden fayda görür.

Entelektüel olarak Dönüşüm insanları genellikle tutucu olurlar. Bir takım düşüncelere bağlanırlar ve bunları koruyarak belli bir kalıp ve gelenekte kendilerini daha rahat hissederler. Dönüşüm insanlarının çevrelerindeki güçlü kişilerle ortaklık kurma eğilimleri vardır. Agresif olmaktansa daha pasiftirler ve yine de genelde bir ilişkide gücü elinde tutan taraf olurlar. Atalarla kontak halinde olmaları doğuştan gelen psişik yeteneklerini aktive eder ve bunu başkalarına yardım etmede bir hüner olarak kullanırlar.

Kişiliği : Güvenlik bilinçli, maddeci, özverili ve yardımsever. Toplum ve politikaya karşı ilgileri ve merakları vardır.

Temel Sorunu : İnanç sahibi olmak ve kurbanı oynamaktan vazgeçmek.
Çözüm Yolu : Topluma faydalı olmak.

5 yorum:

  1. ben geyikmişim:) gerçekten çok doğru tespitler var. kovanın özelliklerinde yazmayan ama beni tarif eden şeyler de var:D mesela "geyiğin kullandığı her eşyayı saklama alışkanlığı vardır. Bu karışıklığa ve kararsızlığa, kayıp ve oyalanmaya sebep olur." :)))
    teşekkürler link için ;)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim canım... benım de cok ılgımı cektı :)

    YanıtlaSil
  3. Bende isik-tanrinin cicegi burcundaymisim :) Mistik yonlerim varmis hadi bakalim hayirlisi :) Tesekkurler paylastigin icin arkadasim :)

    YanıtlaSil
  4. :) Rıca ederım Nezıhecıgım.. ınsanın gururunu oksayan seyler yazıyorlar... ıyıymıs bu Maya burcları canım :)

    YanıtlaSil
  5. ölüm burcu çok ilgimi çekti :D gerçekten kişiliğimi yansıtıyor

    YanıtlaSil

okuYORUM :)