---------------------------------------------------
Arı Sütü çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine hamileliğin ilk dönemlerinden itibaren önemli ve doğal bir katkıdır. Arı sütü ve arı ürünlerinin tekil ve beraber kullanımlarıyla ortaya çıkan sayısız yararlardan bazıları şöyledir:
-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi üzerinde yoğunlaşmış bilimsel araştırmalar da mevcuttur:
Prof. Sver ve arkadaşları denekler üzerinde yaptıkları deneylerin sonucuna göre arı sütünün bağışıklığı kuvvetlendirici belirgin etkilerini ispatlamışlardır. Bağışıklık sistemini arı ürünlerinin kompozit kullanımı tam olarak destekler. Arı Sütü, Polen ve Propolisin ideal doz ve kullanım şekilleriyle, kalp-damar, sindirim, sinir ve savunma sistemleri güçlenir ve bünye hastalıklara karşı önemli oranda direnç kazanır. T1-T2 savunma hücrelerinin artışı ve direnci konusunda da etkin oldukları tesbit edilmiştir.. 7'den 77'ye her yaştan Kullanıcının genel durumlarında gözle görülür iyileşmeler gözlenir.(Konuyla ilgili detaylı bilgiler için buraya tıklayınız..).
-Kansere karşı arı ürünleri koruyucu etkinliği çok yüksek antioksidanlardır.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve vücut direncini artırmasıyla hastalıkla savaşımda önemli bir desteklerdir.. Bu ürünler, Kanserde tümör oluşumu ve büyümesini engeller.. Kemoterapi ve radyoterapi yan etkilerini tolere eder.. Karaciğer ve böbrek başta olmak üzere iç organların olumsuz yan etkilerden korunmasını getirirler. Bu destek özellikleri yanında hastaların hızlı toparlanmasına katkıda bulunurlar. Kanserle savaşımda arı ürünlerinin kompozit kullanımı çok etkindir. Arı Sütü-Polen-Propolis üçlüsünün ideal doz ve kulanım şekilleri yanında bazı bitkilerin de eklenmesiyle bedene etkili bir savaşımda gerekli hemen her şey sağlanmış olur. Bu 3 arı ürününün her biri teker teker önemli bir antioksidan ve anti- kanserdir. Bu ürünlerin her birinin öne çıkan yönlerinin beraberliğiyle hastalığa karşı bir zırhlı tugay etkisi sağlanabilir.
-Hamile kalma, gebe bırakma yönünden sorunlu aile bireylerine arı sütü ve polen kullanımı önemle tavsiye edilir.
Özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde pek çok kaynakta düzenli arı sütü ve polen kullanımıyla sayısız ailenin çocuk sahibi olduğu yer almıştır. Kadında doğurganlığı, erkekte ise sperm kalitesini artıran yönleriyle daha 3 kat hızlı gebelik imkanı da vurgulanmaktadır. (Konuyla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız..)
-Fırat Üniversitesi araştırmasında referans verilen bilgilere göre;
"Arı sütü işçi arılar tarafından üretilen bir besin maddesidir. Arı sütü temel yağ asitleri, amino asitler, mineral maddeler, kollajen, lesitin, A, B5, B6, C, D, E vitaminleri içerir. Farmakolojik olarak kan damarlarını genişletici ve kan basıncını düşürücü, Yangı giderici, tümör önleyici, yorgunluk giderici, antialerjik, antioksidatif, antibakteriyel ve bağışıklık sistemini uyarıcı gibi birçok etkiye sahiptir. Ayrıca, arı sütü gelişme ve büyümeyi hızlandırıcı, hormonal düzenleyici, cinsel gücü ve döl verimini arttırıcı olarak da kullanılmaktadır." Bu bilgileri veren araştırmanın asıl konusu ise arı sütünün sperm sayı ve kalitesi üzerinde gözlenen önemli etkisi. (Araştırma ve ilgili referans bilgileri için buraya tıklayınız..)
-Sara (Epilepsi) hastaları için şifa kaynağıdır.
Düzenli kullanıcıların tanıklıklarında, düzenli arı sütü ve polen kullanımında nöbetlerin hafifleştiği va nöbet aralarının açıldığı hatta aylarca nöbet görmeme durumlarına ulaşıldığı çeşitli kaynaklarda ifade edilmiştir
-Diabetlerin, düzenli almaları halinde, insülin kullanımını yarı yarıya oranlara kadar azaltabildikleri gözlenmiştir.
Tip II Diabetler ise kan şekerini düşüren özelliğinden yararlanarak ilaç kullanımını azaltabilmektedirler. Böylece, tamamen doğal arı sütünün insulin etkisinden yararlanılarak, karaciğer daha az yıpratılmış olmakta ve arı sütünün sayısız diğer yararlarından faydalanılmaktadır.
-Zihin açıklığı
İçin kullanılan ve beyin gücüne güç katan özelliği ile arı sütü öğrenciler ve zihin yönüyle öne çıkan meslek sahipleri için super benzin görevi gören bir üründür. Zihin gücü için arı sütüyle birlikte mükemmel gıda olarak adlandırılan polen de önerilir.
-Unutkanlık, Parkinson, Alzheimer
Ve benzeri diğer sinir sistemi hastalıklarına deva olan acetylcholine maddesi ve phospho - lipids'ler bakımından arı sütü zengin içeriklidir. Buna ek olarak, arı sütü ve polen içeriklerinde yine zengin oranlarda bulunan doğal hormonlar, mineraller, B-Kompleks vitaminleri, folik asit ve bazı yağ asitleri de özellikle beyin ve sinir sistemi başta olmak üzere, beden genelinde olumlu ve şifalı etkiler gösterirler.
-Migren Ağrılarını azaltıp dindiren özellikleriyle arı sütü ve propolis şifalı, etkin ve doğal çözümlerdir.
-Bu iki ürünün Güçlü Antidepresan özellikleri de keşfedilmiştir. Anksiyete ve Yoğun Stres şikayetleri olanlara tamamen doğal ve yan-etkisiz çözümler içerir.
-Şehir yaşamının yan etkilerinden olan kronik yorgunluk, halsizlik, isteksizlik gibi sorunlara arı sütü ve polen yaygın olarak denenmiş çözümlerdir.
-Kemik Erimesine şifadır.
Japonya Nagasaki Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiş olan bir çalışmada arı sütünün kemik dokusunu geliştirici ve destekleyici etkisi araştırılmıştır. Sadece arı sütü verilen deneklerde kemik yoğunluğunda %85 oranında artış saptanmıştır. Araştırmada arı sütünün bağırsaktan kalsiyum emilimini artırdığı ortaya konmuştur.
Yine Japonya’da yapılmış başka bir araştırma ise hücre kültürü ortamında arı sütünün kemik yapımında görevli osteoblast hücreleri üzerinde etkili olarak kemik yapımı için gerekli tip 1 kollajen ve benzeri maddelerin sentezini uyardığını göstermiştir. Kemik erimisine karşı arı sütüyle birlikte kalsiyum değeri yüksek besinler ya da doğrudan kalsiyum ve magnezyum içeren destekler alınması önerilir.
-Yaşlılıkta, arı sütü Hücre yenilenmesini tetikler.
Yaşlandıkça ortaya çıkan hücre bölünmelerindeki arızaları giderir. Böylece Yaşlanma etkilerinin önüne geçerek, uzun ve sağlıklı bir gençliğin sürdürülmesine yol açar. Polen ise ileri yaşlarda çabuk hazmolan ve kolay emilim özelliği ve içerdiği inanılmaz oranda esansiyeller ile mükemmel gıdalanma imkanı sunar. Arı sütü ve polen kullanımı ikinci bir bahar etkisi getirir.
-Kolesterolü düşürür:
Üniversitelerde bilim adamlarınca yapılan araştırmalarda saf arı sütü kullanımının kolesterol'de yüzde 14 civarında ve trigliseridlerde ise yüzde 38'e kadar düşüşlere yol açtığı tesbit edilmiştir.Ayrıca, Kroner damarların ve karaciğerin incelenmesi sonucu arı sütü alanlarda önemli üstünlük gözlenmiştir. Yani mevcut kolesterol'ün kalp-damar ve karaciğer üzerindeki zararlarını tolere ettiği de saptanmıştır. Arı sütü yanında propolis de kan değerlerinin iyileşmesinde etkindir.
-Hiper Tansiyon, Oynak Tansiyon sorunlarına kalıcı devadır. Kullanıma başlandıktan çok kısa bir sürede kullanıcının kalp damar sisteminde dengeleyici yönüyle etkin olur. Damar tıkanıklığına da iyi gelir. Zira, damarların iç çeperini açar, kanı inceltir, böylece kan akışını en ücra kılcal damarlara kadar ulaşmasında rol oynar.
-Fiziksel ya da zihinsel yoğun mesai yapanlara arı sütü ve polen iş-antreman öncesi kullanımlarda metabolik motivasyon ve yüksek performans sağlar, bedensel-zihinsel aktivite sonrası kullanımlarda ise dinlendirici ve dinginlik vericidir. Uzun yaşam ve gençlik iksiri olarak bilinirler.
-Arı sütü, Kadınlarda Regl ve Menopoz dönemlerinde ve erkeklerde ise Andropoz döneminde bünyeyi destekler. Bir dizi araştırma sonuçlarının derlendiği bir bilimsel makalede de arı sütünün kadınlarda menopoz sonrası şikayetleri azaltıcı etkisi olduğu belirtilmiş ve yumurtalıkları ameliyatla çıkarılmış deney hayvanlarında yapılmış bir araştırmada arı sütünün bu etkisinin östrojen benzeri maddeler salgılatmak yoluyla gerçekleştirdiği anlatılmaktadır. Erkeklerde ise testerasyon hormonunun salgılanması şeklinde paralel etki kendini gösterir.
-Kronik Ağrıları hafifleten ve gideren özellikleri bilimsel araştırmalarla tesbit edilmiştir. Arı sütünün hafifletici etkisine propolis de antiseptik etkileriyle takviye eder. Ağrı anlarında ılık suda alınacak propolisin terapik etkileri görünür. (Kaynak: Evid Based Complement Alternat Med. 2006 September; 3(3): 339–348. )
-İktidarsızlık ve İsteksizliğe: Damarları açan, kanı incelten, hormon dengesine katkı veren ve kas yapısı ile bünyeyi güçlendiren özellikleri ile iktidarsızlık sorununa arı sütü önemli bir çözümdür. Polen ise kas sistemi üzerinde performans artırıcı etki gösterir. Anı sütü vücudumuzun hormon dengesine katkıda bulunmasıyla cinsel isteksizlik ve soğukluğu yaşayan çiftlerde çözüme yardımcı olur.
-Tiroid bezinin önemli bir otoimmun hastalığı olan Graves Hastalığı’nda otoimmun antikorları baskılayarak düzenleyici görev yapabileceği belirtilen arı sütünün, tiroid beziyle ilgili pek çok sorunda çözüme yardımcı olabileceği bildirilmiştir
-Eklem-Mafsal İltihabı (Arterit), Romatizma ağrıları, çeşitli iltihabi hastalıklar, karaciğer yağlanması ve eklem hastalıklarında yararlıdır.. Arı sütünün çeşitli iltihabi hastalıklarda başarı ile kullanılabileceğini destekleyen bir çalışma da Bulgaristan’da yapılmıştır. 125 iltihabi hastalık üzerinde yapılan araştırmada arı sütünün organizmada immino-biyolojik aktiviteyi arttırarak hastalığın önlenebileceği sonucuna varılmıştır. Propolis de iltihabi tüm hastalık ve enfeksiyonlarda önemli bir deva kaynağıdır.
Bronşiyal Astım,
allerji, nefes darlığı ve sigaraya bağlı soluk alma zorluğu yaşayanlara arı sütü deva olur. Astım sorunu yaşayan kullanıcılardan kısa sürede ürünün olumlu etkisiyle yanıt alınmaktadır.
-Kırışıklara, deri hastalıkları ve sorunlarına, sivilceye deva olan arı sütü ve propolis ten tazeliği/güzelliği veren ve deri nemini ve parlaklığını koruyan etkiler gösterir.. Bu sonuçlar için ten üzerine doğrudan propolis-bal uygulaması, deri üzerine küçük miktarlarda arı sütü uygulaması ve bu iki ürünün ağız yoluyla alımı önerilir.
Arı Poleninin Bazı Yararları: Mükemmel Gıda olarak nitelenir. Yüksek performans sağlar, sporcular ve sportif yaşayanlar için anabolik (kas adale yapan) etkileriyle öne çıkar. İçindeki flavonoidler en büyük antioksidanlar arasında sayılan E vitamininden 200 kat daha fazla antioksidandır.
En mükemmel B-vitamini kaynağı olarak nitelenir. Bir çay kaşığı polen günlük B vitamini ihtiyacını karşılar. Yine aynı miktarda bulunan esansiyeller devasa boyutlardadır. Bir çay kaşığı polendeki temel esansiyelleri alabilmek için 12 litre süt içilmesi gerekmektedir. (Esansiyel: bedende üretilmeyen ve dışarıdan almak zorunda olduğumuz aminoasitlerdir.
Her türlü doku inşasında, yenilenmesinde, tamirinde bu aminoasitlere gereksinim duyarız. Beslenmemizdeki temel amaç bu esansiyelleri almaktır.) Günlük 10-15 gr polen tüketen bir kullanıcı tamamen doğal ve organik, sindirimi 40 dakika gibi hızlı ve kolay, ayrıca zengin bir vitamin ve mineral kaynağı tüketmiş olur.
Propolis'in Bazı Faydaları: Çok güçlü antibiyotik etki içerir. Farklı enfeksiyonlarda 10 kattan 100 kata kadar antibiyotiklere göre daha etkin olduğu deneylerle tesbit edilmiştir.
Aynı zamanda polen gibi içerdiği flavonoid nedeniyle güçlü antioksidandır. Ağır enfeksiyonlar ve kanserle mücadelede etkin olarak kullanılır. Solunum yolları enfeksiyonlarına da dermandır. Mantar ve zararlı bakterileri durdurur. İyileşmeyen yaralar, deri üzerinde iltihaplı enfeksiyonlar için de kullanılır.
Sedef hastalığına doğrudan uygulama ve oral tüketim beraberliği ile deva olur. Apse ve ağız içi iltihap ve yaralara iyi gelir. Genel ağız-burun-gırtlak sağılığı için propolis ekstraktı damlatılan suyla gargara yapılır. Antiviral ve Antibaktariyeldir.
ARIDÜNYASI.COM.TR
FAYDASINA İNANANLARDAN BİRİYİM VEDE HER YIL BİR KÜR KULLANIYORUM.OĞLUMUN BRONŞİTİNİ DE ARI SÜTÜYLE GEÇİRDİK.
YanıtlaSilDarısı başıma Nese ninem....
YanıtlaSil