LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

22 Şubat 2013

12 Hafta 4 gün...

Yaş 38 :) 12 Hafta 4 günlük kontrolümüz de şükürler olsun her şey yolun da , minik kurbaa mız 6 cm olmuş :) ense kalınlığı ve burun kemiği sorunsuz , ikili tarama testi için kan verdim , 10 gün sonra alacağım..

 Bu notları yazıyorum ki , dönüp baktığım da neler yaşamışım unutmayayım :)

 12. HAFTA İLE İLGİLİ GENEL BİLGİ 12. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 5 cm, ağırlığı 15 gram kadardır. Bu haftada bebeğin bütün organları şekillenmiştir, oluşmuştur.
 Oluşmuş bütün bu organlar doğuma kadar büyümeye devam edecektir. El ve ayak parmakları birbirinden ayrılmıştır. (ördek ayağı gibi yapışıktı daha önce).

Tırnaklar oluşmaya devam eder, henüz tam olarak oluşmamıştır. Bebeğin erkek veya kız olmasına bağlı olarak dış genital organları şekillenmeye başlar, bir iki hafta içerisinde ultrason ile ayırt edilebilecek hale gelir. Bu haftada düşük gibi nedenlerle çıplak gözle görülebilen bebeklerin cinsiyeti anlaşılabilir ancak ultrason ile henüz anlaşılamaz.

 Gebelikte her bir 3 aylık döneme trimester denir, gebelik dönemi 3 trimester'dan oluşur. 12. hafta bittiğinde gebeliğin ilk trimesteri bitmiş olur.

4 yorum:

  1. sağlıklı bi şekilde kucağına al tatlım

    YanıtlaSil
  2. ne guzel..2.heyecan nasıl bır duygudur acaba?

    saglıkla gelısıp kucagınıza almanızı dılerım

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim arkadaşlar , Allah kim istiyorsa nasip etsin bu güzel duyguyu :)

    O bir anne :) Nasıl bir duygu , garip bir duygu , bir yanda farklı bir sevinç , bir yanda Doğa'ya eskisi kadar ilgi gösteremeyecekmiyim endişesi.. Sanırım yaşayıp göreceğiz :)

    YanıtlaSil
  4. sağlıkla gelsin inşallah

    YanıtlaSil

okuYORUM :)