LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

1 Aralık 2011

KOAH , Sakın girme hayatıma....

Tahlil sonuçları , ağır astım tablosunu ortaya koydu.
Tedavi şekli düzgün belirlenmezse KOAH ( sigara içmediğim halde ) yoluna girebilirsin , aman dikkat dedi doktorum.
Bugün tedavim başladı , 7 kalem ilaç , Şimdilik....
Hiç istemediğim halde kortizonlu iğne :(
Beş gün sonra yeni bir solunum testi ve ilaçlara verdiğim tepki sonucu tedavi şeklinin düzenlenmesi.
Moralim...
Bozuk olmasın...istiyorum ama babamın yıllarca yaşadığı KOAH hastalığının yakınlarım da dolaşması moralimi bozuyor...

KOAH, “ Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı” isminin baş harflerinden oluşan kısaltılmış bir hastalık ismidir.
KRONİK kelimesi uzun süredir devam eden anlamındadır.
OBSTRÜKTİF kelimesi tıkayıcı anlamındadır ve bu hastalıkta nefes borularının (bronşların) tıkandığını göstermek için kullanılır.
O halde KOAH’ı, “uzun süredir bronşlarda tıkanmaya neden olan bir hastalıktır” şeklinde tarif edebiliriz. Bu hastalığın en kötü yanı, bronşlarda oluşan tıkanmanın bir daha düzelmemesi ve tedavi olunmaz ise hastalığın sinsice ilerlemesidir.
Hastalığın en önemli nedeni SİGARA bağımlılığıdır.



22 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Bende gittim doktora aynısı dedi. eğer verdiği ilaçlara iyi tepki vermez olursa akciğer temizlemesi yapılacakmış. Sigarayı bıraktım ve asla hudutlarıma yaklaşamaz artık. zaten küçüklüğümden beri bronşit hastasıyım. Rabbim sonumu hayretsin...

    YanıtlaSil
  2. :( dua edicem inşallah böyle bir şey olmasın, sende kendine dikkat et lütfen:(

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.
    www.gulenmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun. dilerim o noktaya gelmez. böyle süreçlerde morali düzgün tutmanın önemini biliyorsun :(

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Fazlı allah şifa versin , beni en iyi anlayacak olanlardan biri de sensin demek ki , ben hayatım boyunca sigara içmedim ama babam , amcam , yeğenim , astım bir türlü bizi bırakmıyor. Tek korkum KOAH a dönmesi :(

    Sevgili Filiz , içten yorumun ıcın ne yazsam az..eksık olma...

    Sevgili Gülenmutfak yorumun ıcın çook tesekkur ederım..

    Sevgili Tibetin annesi biliyorum da..insan yine de bir an kendini bırakıveriyor :(

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım, bloğuma bıraktığın güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim. Tabiki sen de gönderebilirsin Tuba isimli arkadaşına:) bu arada bloğun da çok ciciymiş senin gibi maşAllah, takipteyim bloğunu. Sevgilerimle canım..:)

    http://www.tuubasah.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Tuba , değerli ziyaretin icin ben tesekkur ederim, arkadasıma gonderdim ve çoook mutlu oldun sayende.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. blogumu ziyaretinize ve güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.İyi ki geldiniz ve sizi tanıma fırsatım oldu..Çok samimi sıcak bir blogunuz var bende sizi izlemeye alıyorum.Sıklıkla uğrarım inşallah.Hastalığınız için geçmiş olsun,umarım ilerlemez..kendinizi rahat hissedin bu ilerlemeyi engeller..bazı şeyler olmadan olur mu diye düşünmek sizi yıpratır..iyi olacak diye düşünerek moral toplayın lütfen..Ben bronşiyal astım hastasıyım dikkat edersem nöbete girmiyorum ama stres o mahvediyor insanı.Ortam,toz,alerjik sebepler hepsi ile baş ediyorum ama sıkıntı stres hepsini tetikliyor.. Rahat olun...Allah şifa versin..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili birincisin , iadeyi ziyaretin icin asıl ben tesekkur ederim , sıkıntılarımız aynıymış neredeyse , nasıl kendini koruyorsun bu alerjenlerden bana da anlatsan keske benmi ciddiye almadım bu rahatsızlığımı da bu kadar ağırlaştım :(( guzel dileklerin icin tesekkur ederim , iyi ki geldin :)

    YanıtlaSil
  10. bloğumu ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim:) öncelikle çok geçmiş olsun allah şifa versin inşallh.
    kızın çok şanslı ona böyle güzel bir blog hazırlamışsın. ilerde baktıkca güzel hatıralar bulabilecek.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Şenaycığım çok geçmiş olsun Doğama..İnşallah atlatır buna inanıyorum .İlaçların faydasını görecektir.Prenses kızım..

    Uzuzun zaman oldu görüşemedik Doğa kızımı çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Şehrinaz iadeyi ziyaretin icin ben tesekkur ederim ;) canım esin keremim , mesajınla bana Allah'a kızıma bu derdi vermediği icin şükretmeme vesile oldun. Sukur ki kızımda degil astım teyzesi bende.. Opuyorum cook..

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun şenay, umarım koah a çevirmeden atlatırsın, sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili a.kaleminden çok tesekkur ederim dun gece ilk defa sprey almadan uyudum , allahım sifa veriyor şükürler olsun...

    YanıtlaSil
  15. uzun zamandır bakamıyorum ben bloglara.ayy çok şaşırdım veee çokda üzüldüm:(( canım hiç sigara içmemişsin nasıl oluyor bu? sakın moralini bozma stresle beraber moral bozukluğu daha çok hastalık tetikliyor.çok geçmiş olsun.ama umarım değildir.güzel haberlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  16. oğlum 4 aylık yakalndı astıma çokda ağır dönemler geçirdik.tek şansımız dr.u yurtdışındandı kortizon ve antibiyotiğe karşı şiddetle karşı çıkıyrdu.oğlum şimdi 13 yaşında maşşallahı var koşuyo toppeşinde.nasılmı atlatık 4 aylık olmasına rağmen günde en az 1lt kuşburnu çayı.kuşburnu çayın safını bulun.hergün için ihmal etmeyin soğuk yada sıcak farketmez.çok geçmiş olsun.serap

    YanıtlaSil
  17. yanlş anlamayın lütfen astımdan çok canımz yandı oğlumla tekrar tekrar yazıyorum ama istiyorum ki herkez kurtulsun bu illeten.tekrar geçmiş olsun sevgilerime serap gamze

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Funda tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın eksık olma arkadasım...

    Sevgili Serap verdiğin degerli bilgi için ne kadar tesekkur etsem azdır. Kuşburnu severek içtiğim bir bitki çayı ama orijinalini bulmam lazım sanırım..iyi ki yazdın..

    YanıtlaSil
  19. :( Canım benim çarpım tablosu postundaki bir yorumdan durumunun artık yoluna girdiğini fıstık gibi olduğunu okudum ve çok sevindim.
    Funda bizdeydi, babam, Funda,Hakan hepsi birden hastalandı. Bir ben kaldım çay çorba yapacak kişi :) Bu nedenle zamanında geçmiş olsun deyip hal hatır soramadım :( Çok mahcubum sana karşı.
    Umarım KOAH'tan ailece uzak olursunuz.
    İlaçlarını kullanır ve biraz da dikkat edersen atlatırsın bence. Kortizonu yıllarca kullanmış biri olarak iyi yanları ağır bastığı için giriyor hayatımıza bu şey; varlığına üzülelim mi, yokluğuna sevinelim mi bilemeyeceğimiz bir durum kortizon tedavisi ama biraz sabır.
    Aşacağına olan inancını ne olur hiç kaybetme.
    Seni ve kurbaamı çok ama çok öpüyorum canım arkadaşım ebnim..

    YanıtlaSil
  20. Geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir..
    Hımm demek illaki sigaradan olmuyor.
    Eşim sigarayı bırakıyor başlıyor bende tv deki görüntüyü görünce dedim ki böyle olursan bakmam sana diye ama nafile :((( bırakamıyor yine de çok denemesine rağmen.(tehdit etmem onun sağlıklı bir şekilde daha fazla yanımızda olmasını istememden dolayı)

    Bal.süt. bıldırcın yumurtası benim oğlumu astım bronşitten kurtaran üçlü. İnternette arayın nasıl kullanılacağı mevcut. Bende herkese öneriyorum burayı okuyan çok olur eminim. bir faydamız dokunursa ne mutlu Serap hn.gibi bende yazmak istedim.

    YanıtlaSil
  21. Gülencim canımsın tesekkur ederım ılgılne..

    Sevgili Nesrin umarım eşin de kısa surede bırakır o ılletı :( sızınle daha cooook uzun yıllar bırlıkte olur..

    Bal , Süt , Bıldırcın yumurtası aklımda arastıracagım cok tesekkur ederım..

    YanıtlaSil

okuYORUM :)