LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

17 Ocak 2011

Yumurta Sorumluluğu Projesi

Minik kurbaama bugün bir yumurta emanet ettik , bu bir proje.. projenin içeriği şu..

6 Yaş sınıfları öğrencileri ile birlikte sorumluluk kazanma ve aldığı sorumluluğu yerine getirebilme bilinciyle “Yumurta Bebekler Sorumluluk Projesi” düzenlenmiştir. Okul öncesi eğitimde sorumluluk, çevre duyarlılığı ve farklılıklara saygı eğitimi kapsamında uygulanacak projede; öğrencilere sosyal olarak kabul edilebilir davranışları öğretmek, olumlu model olmak ve yönlendirmeler yaparak kültürel ve sosyal normlara göre davranış geliştirme, arkadaşları ile pozitif iletişim kurma ve paylaşma duygusu kazanmaları öncelikle amaçlanmaktadır.

Kendilerine verilen yumurta bebekleri iki hafta boyunca okul ve evleri arasında kırmadan ve herhangi bir zarara uğratmadan itina ile taşıyarak tüm bakım ve sorumluluğunu taşıyacaklardır. İki haftalık süreç sonunda yumurta bebeğine itina ile bakıp kırmadan iki haftayı tamamlayan öğrencilere sorumluluk sertifikası verilerek kazandıkları davranışlar pekiştirilmiştir.


Kurbaam yumurtasını bir ilaç kutusu ile taşımayı seçti , en altına yumurta kolisinden bir parça koyduk , yanlarına peçeteler sıkıştırdı. Heyecanla taşıyacağı poşete yerleştirdi.
Çok özenliydi...
Bu proje sadece çocukları kapsamıyor , haşlanmış yumurta gönderen ailelerin ne kadar koruyucu bir yapıya sahip olduklarının da tespiti için fırsat olarak görülüyor :) Ben haşlamadım ,bakalım ne olacak :)

6 yorum:

  1. Haslanmis yumurta demek :) Eminim aralarindan bazilari yumurta icin degil, yumurta kirilirsa etraf batar korkusuyla haslamislardir. :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzell bir proje çok beğendim:))

    YanıtlaSil
  3. Belkı de nezıhecıgımm :)

    Tesekkur ederım Adsız arkadasımm..

    YanıtlaSil
  4. yumurta projeinin uygulama aşamalarında çocuklara nasıl anlattınız teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Konu ile ilgili yazıda gerekli açıklamalar yapılmış aslında..projen ogretmenleri tarafından cocuklara acıklandı.. Kurbaama da yumurtaya iyi bakmak ce bes gun boyunca zarar gormemesi icin ugrasmak dustu

    YanıtlaSil
  6. süre olarak 5 günlük bir zaman dilimimi verdiniz?bitiminde yumurtaları sağlam olarak teslim edenleremi yoksa herkese mi sertifikaları verildi ilginize teşekkürler
    birde yumurt olarak bıldırcın yumurtasımı yoksa normal yumurtamı seçildi

    YanıtlaSil

okuYORUM :)