LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

26 Ocak 2011

CALLANETİCS

Bu ara kilo aldım dedim ya , neredeyse iki ayda 7 -8 kilo hatta.Tahlil sonuçlarıma göre hormonlarla ilgili sıkıntım var , inşallah düzene girecek.

Callanetics bir egzersiz proğramı ,sanırım bugün 9.günüm bu egzersize başlayalı,
Callanetics balerin bir hanımın bulduğu bir sıkılaşma egzersiz proğramı,insanlara 10 günde sıkı bir vücudu vad ediyor , benim 10 gün olmadı ama azda olsa sıkılaştığımı fark ediyorum.

Egzersizin videosuna ulaşmak epey zor , çünkü uzunn yıllar önce yayınlanmış ,nihayet buldum , denedim ve emin olunca paylaşmak istedim.

İşte
indirme LİNKİ


----------------------
Bu aktivite hergün düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde tek seansı 7 saatlik klasik bir jimnastik antrenmanına veya 24 saatlik bir aerobik dans dersine eş değer oluyor.

BALE SENTEZİNDEN OLUŞUYOR

Teknik, 70'li yıllarda Amerikalı bir balerin olan Callan Pinckney tarafından geliştirildi. Pilates, Yoga ve Bale sentezinden oluşan, vücudu şekillendirmeye dayalı bir egzersizler zinciri. Kasları uzun süreli sıkıştırmaya yönelik mikro hareketlere dayalı bir egzersiz programı. Callanetics, hem "stretching" hem statik hareketlerin hem de yoga asenalarının iç içe olduğu bir spor olanı. Düzenli yapılan cardio antrenmanları ile desteklenirse vücutta istenilen sonuca ulaşmayı sağlıyor. Bölgesel efor sarf etmeden vücudu çabucak sıkılaştırıyor ve şekillendiriyor.

Callanetics güvenli mi?
Callanetics oldukça güvenli. Hatta o kadar güvenli ki, 80 yasindakiler bile uygulayabilir. Özellikle sirt problemi yasayanlar için gelistirildiginden, tekrarlanan sürekli ve agir olmayan hareketlerden olusuyor. Kas gruplari ayri ayri çalistirildigindan, bir grup kasi çalistirirken, vücudunuzun geri kalan kismi tamamen dinlenmede oluyor. Vücuda zarar verebilecek ani ve zor hareketler bu programda yer almiyor.

Diyet, callanetics programinin bir parçasini olusturuyor mu?
Düzenli callanetics uygulayan bir kisi, tek bir kilo bile vermeden 2 beden kьзьlebilir. Ama diyet bu programin bir parзasi degildir. Ancak, eger diyet yapip, mesela 5 kilo veririseniz, sanki 10 kilo vermissiniz gibi görünebilir.

Callanetics kolay mi?
Egzersizler ilk basta zor gelecek. Sonunda da kendinizi harika hissedeceksiniz.

Gerçekten ise yariyor mu?
Birkaç seans boyunca devam ettikten sonra cevabi kendiniz veriyor olacaksiniz.

Callanetics'in yararlari nelerdir?
Egzersiz, güç, dayaniklilik ve esnekligi artirir. Callanetics ise bunlara ek olarak su 9 konuda yarar saglar:

* koordinasyon
* denge
* vücudunuzun farkina varma
* vücut kontrolь
* disiplin
* hiz
* fiziksel ve zihinsel rahatlama

6 yorum:

  1. süpperr tam da bu aralar aradığım şey :) teşekkür ederim bu faydalı paylaşımın için :)

    YanıtlaSil
  2. Nerden buluyorsun bunlari arkadasim! :) Hemen kaydetmeli :)

    YanıtlaSil
  3. şenay hanım harika bir paylaşım çok teşekkür ler bende hergün 1 saat plates yapıyprum ve bundan bile çok fayda gördüm sırt ağrılarım tamamen geçti ama bir yorumda bulunmak istiyorum bu hareketleri layığığla yapmak çok önemli yoksa 1000 kerede yapsanız bir işe yaramıyor sevgiler:)
    feray

    YanıtlaSil
  4. ayy süper süper... hemen indiriyorum. çok merak ettim deniycem.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili arkadaşlarım degerli yorumlarınız ıcın tesekkur ederım , benım 14 gunum bıttı...ve ben etkılerını fark etmeye basladım..Aynı zaman da her aksam 6 km yuruyus yapıyorum :) Hormonal bır sıkıntım oldugu ıcın 19 saat sonunda ıstedıgım sekle gırememde ancak 29 da olurum sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. şenay hanım, çok teşekkürler. günlerdir bu videoyu bulmak için girmediğim site kalmadı.

    YanıtlaSil

okuYORUM :)