LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

1 Kasım 2010

MALT İÇECEĞİ - ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRICI

Anne sütünü arttırmak için malt içildiğini biliyorum , doğum yaptığım dönem de sadece ecz. de bulabildiğim bu ürünü Ülker firması da çıkarmış.

B vitamini deposu olan bu içeceği, bir çok aile dr. tavsiyesi ile çocuklarına da içiriyor.
Ancak ben ,anne sütü ile ilgili sorun yaşayan annelere kesinlikle tavsiye ederim.

Ülker'in çıkardığı ürün de tek sorun , ambalajanın bira şişesine benziyor olması , okuduğum yorumlarda bir çok tüketicinin bundan rahatsız olduğunu görüyorum.
Dışarı da rahat rahat bu içeceği tüketemediklerini , insanların garip garip baktıklarını söylüyorlar :)

Malt nedir diye merak edenler için kısa bir açıklama..

Malt çimlendirilip kavrulmuş tahıl anlamına geliyor. Malt içeceğini oluşturan şıra, mayalı olmadığından kesinlikle alkol ihtiva etmiyor.

Malt içeceği sadece sıvı ihtiyacını karşılamakla kalmayıp protein, vitamin, mineraller açısından da oldukça zengin. B vitamini deposu olan ve kavrulmuş tahıldan elde edilen malt sayesinde, malt içeceğinin tıbbi açıdan birçok faydası bulunuyor. Sindirimi kolaylaştırmak, bağışıklığı güçlendirmek, kan yapıcı özellik bu faydalardan sadece birkaçı.

11 yorum:

  1. hakikaten bira kutusu/şişesi gibi duruyor.haklısınız

    YanıtlaSil
  2. Bence bu durum düzeltilebilir...

    YanıtlaSil
  3. Bence de düzeltilebilecek bir sorun..Ülker firması bir çok mail alıyordur sanırım bu durumla ilgili..Durum düzeltilsin ki..ön yargı ile yaklaşan aileler de bu faydalı içecekten nasibini alsın ;) Degerlı yorumlarınız ıcın tesekkur ederım Faslı ve CherrybLossomgirl

    YanıtlaSil
  4. İlginç. Ülker gibi büyük bir firma Türkiye gibi bir yerde bu şekilde sunduğu ürün için tepki alacağını bilmeliydi. Şaşırtıcı? Umarım daha şirin bir bir şekilde sunulur.

    YanıtlaSil
  5. şişesine takılıp kalmamak lazım içeriğine bakın bence...sütü yetmeyenler kesinlikle denemeli ben çok faydasını gördüm.

    YanıtlaSil
  6. şişesinden dolayı asla almam kimseyi hüsnü zan üzere bırakamam

    YanıtlaSil
  7. gerçekten işe yarıyor mu bu anne sütünde..ben çok problem yaşıyorum sütüm nerdeyse hiç yok bebeğim dogduğundan beri mama alıyor sütüm yemedği için.çok üzülüyorum psikolojim bozuluyor yavruma yetemediğimi düşünüyorum.kızm 5 buçuk aylık oldu hala gelişme yok bende..:(

    YanıtlaSil
  8. Kullanan arkadaşlarım memnun , ben ısırgan çayından fayda görmüştüm , bozanın da süt yapıcı özelliği olduğunu duydum.

    YanıtlaSil
  9. şişesine takılıp kalmamak lazım..yukarıda ki arkadaşım doğru söylüyor..Niyet önemli arkadaşlar niyet vay efendim şişesi bira şişesine benziyormuş geçin bunları..

    YanıtlaSil
  10. merhaba hergün içilmesi gerekiyormu lutfen yanıtlarmısınız

    YanıtlaSil
  11. Adsız merhaba , hergün içilmesinin bir sakıncası olduğunu sanmıyorum bitkisel bir içecek nihayetin de.
    Süt arttırımı için ben bu ara ısırgan çayı ve rezene içiyorum bilgin olsun.

    YanıtlaSil

okuYORUM :)