LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

22 Ekim 2010

İşe başladım kilo aldım diyenler...

Onlardan biri de benim işte :((
Masa başın da oturmaktan yine kilo aldım..ve nasıl vereceğim bilmiyorum..ev hanımı modundayken hiç durmadığım için doğum sonrası kilolarım bir güzel gitmişti..şimdi geri geliyorlar...bu yazıya rastladım, belki senin de ilgini çeker.

1. İşe giderken yürüyün ya da bisiklete binin. Eğer otobüse binerseniz, birkaç durak erken inin ve yolun geri kalanının yürüyerek gidin. Eğer işe arabayla gidiyorsanız, park alanının en uzak yerine park edin.

2. Ayakta kalmak için fırsatları kaçırmayın. Ayaktayken daha fazla kalori yakarsınız. Telefonla konuşurken ayakta durun. Ofis içinde arkadaşınızla chat ile iletişim kurmak yerine onu görmek için diğer masaya ya da bölüme yürüyerek gidin.

3. Fitness molaları alın. Öğle yemeğinden sonra kahve içmek ya da aralarda atıştırmak yerine, ofis çevresinde kısa bir yürüyüş yapın ya da bazı basit germe hareketlerini deneyin. Boynunuzun arka kısmında gerilme hissedene kadar çenenizi göğsünüze doğru çekin ya da omuzlarınızı kulaklarınıza doğru yavaşça getirin.

4. Ofis sandalyenizi fitness topuyla değiştirin. Şişirilmiş fitness topu ya da vücut kaslarının çok yönlü çalışmasını sağlıyan Stability topu iyi bir sandalye olabilir. Masa başında otururken dengenizi ve beden kuvvetinizi geliştirebilirsiniz. Hatta fitness topunu gün içinde duvarda çömelme ya da diğer egzersizleri yaparken kullanabilirsiniz.

5. Fitness malzemelerinizi çalışma alanınızda tutun. Direnç bantları ya da küçük el ağırlıklarını masanızın çekmecesinde ya da dolapta saklayabilirsiniz. Toplantı ya da iş arasında kollarınızı kıvırıp bükerek egzersiz yapabilirsiniz.

6. Sosyalleşin: Öğle tatilinde yürüyüş grupları düzenleyin. Yürüyüş ayakkabılarını giymeye hazır insanlar tarafından çevrelenmiş olabilirsiniz. Arkadaşlığınızın tadını çıkarın ve düzenli egzersiz yapın.

7. Toplantıları dışarıda düzenleyin. Hava şartları elverişli olduğunda, yürüyüş toplantıları ya da beyin fırtınası devreleri planlayın. Binanızın içinde tam bir tur yapabilir ya da binanın dışında dolaşabilirsiniz.

8. Yürüyüşünüzü hızlandırın. İşiniz yürüme gerektiriyorsa, bu yürüyüşü hızlandırın. Çenenizi yukarıda ve omuzlarınızı hafifçe arkada tutun ve yürürken serbestçe nefes almayı unutmayın.

9. İş için seyahat ederseniz, ileriyi planlayın. Uçak için havaalanında beklemek zorundaysanız, çantalarınızı kapın ve hızlı hızlı yürüyün. Fitness salonu olan bir otel seçin ya da kendi egzersiz ekipmanlarınızı yanınızda götürün. Atlama ipleri ve direnç bantları bir çantanın içine kolayca sığabilir. Ayrıca, hiçbir ekipman olmadan da atlama hareketleri, karın ya da bacak sıkıştırma egzersizleri ile diğer basit hareketleri yapabilirsiniz.

10. Koşu bandı üzerindeyken çalışmayı deneyin. Ofis egzersizlerini bir sonraki aşamaya taşımaya hazırsanız, "yürü ve çalış" yaklaşımına odaklanabilirsiniz. Koşu bandı üzerinde rahat bir çalışma ortamı oluşturabilirseniz çalışırken yürüyebilirsiniz. Gerçekte Mayo Clinic uzmanları aşırı kilolu ofis çalışanlarının bilgisayar karşısında oturarak geçirdikleri 2-3 saati yürüyüş yaparak geçirirlerse yılda 20-30 kg verebileceklerini tahmin ediyorlar. Yürüyüşün hızlı ve tempolu olması gerekmiyor.

4 yorum:

  1. Şenay evde bir dakika bile oturmuyorum :) ama evde olduğum bu dönemde acayip kilo almaya başladım :D

    YanıtlaSil
  2. Şeker kokum; maddelerden sadece bisiklet kısmına uyuyorum :) Bisiklet selemle yapışık yaşıyoruz :) Ama bisikletimin hala bir kornası yok. Korna çalmak istediğimde DÜT DÜT diye bağırıyorum :) Türkler şaşırıyor, İngilizler çok gülüyor.
    Kilo asrın sorunu desem abartmış olur muyum?
    Umarım en kısa zamanda verirsin o şeyleri bir daha almamak üzere.
    Çok öpüyorum kurbaamla seni :*

    YanıtlaSil
  3. istanbul için bisiklete binip işe gitmeek hayal olsa gerek , halbuki avrupa ülkeleri çok güzel bu açıdan , bisiklet yolları ile dolu her taraf.

    YanıtlaSil
  4. puff bende bende bide oturmak adamı tembel ve üşengeç yapıyo ya evde yemekten sonra bulaşıkları bie yıkayaım gelmyo:((

    YanıtlaSil

okuYORUM :)