LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

19 Ağustos 2010

Göz Nezlesi (Conjuktivit) bana da uğradı..


Salgından nasibimi aldım ben de...dün sadece bir kaç dk için de..gözüm de başlayan kaşıntı , yanma, daha sonra , gözümün için de bir cam parçası varmış ta ben onunla dolaşıyormuşum gibi acı için de dolandım.

Hemen ablamı aradım ECZ. geçmişi olduğu için acil ilaç önermesini istedim.
Onadron göz damlası ve Cortimycine göz pomadı önerdi.
Kullandığım dakika da gözlerim kendine geldi ,bugün de kullanmaya devam ediyorum.
Dip not : Göz damlası yada merhemi oruçlu iken kullanılıyor orucu bozmuyor ,
bunu da araştırdım :)

Belki bu salgın sana da uğrar aklın da olsun istedim...
--------------

Göz nezlesi (Conjuktivit) göz zarının (göz akını ve gözkapaklarının iç kısmını kaplayan zar) iltihaplanmasıdır. Pembegöz olarak da adlandırılır; kızarıklığa, tahrişe, kumluluk hissine ve akıntıya sebep olur. Göz nezlesi, bakteriler veya virüsün sebep olduğu enfeksi­yondan oluşur. Huzursuz eden bir bozukluktur ancak yetişkinlerde görmeyi tehdit etmez.


Bakteriyel göz nezlesi için doktorunuz, gözlerinizi ılık suyla yıkamanızı ve kurumuş akıntıyı nazikçe almanızı önerecektir. Ilık suda ıslatılmış, temiz bir elbezi ile kompres yapmak, rahatsızlığı hafifletebilir. Doktorunuz, antibi­yotik göz damlaları yazabilir veya bir ya da iki hafta kullanacağınız bir merhem önerebilir.

Viral göz nezlesi, genel­likle, bir ya da iki hafta içinde kendiliğinden geçer. Eğer alerjik göz nezlesi iseniz doktorunuz, reçetesiz satılan antihistaminik göz damlaları tavsiye edebilir.

Göz nezlesinin yayılmasını önlemek için, ellerinizi sık sık yıkayınız, göz nezlesi olan kişinin kendi el bezini veya havlusunu kullandığından emin olunuz (hergün değiştirin), çarşaf ve yastık kılflarını sıcak suda yıkayınız, ayrıca her gece temiz yastık kılıfı kullanınız. Ellerinizi gözlerinizden uzak tutunuz ve hangi tür olursa olsun hiçbir kozmetik ürünü başkasıyla paylaşmayınız.

Yenidoğan göz iltihabı (neonatal ophtalmia) çok ciddi bir durumdur ve eğer tedavi edilmezse körlüğe yol açar. Yasalar, bel soğukluğu enfeksiyo­nundan kaynaklanan yenidoğan göz iltihabı olan her bebeğin, koruyucu tedavi görmesini zorunlu kılınmıştır, ancak herpes virüsü ve klamidya virüsünden kaynaklanan yenidoğan göz iltihabı için bu türde bir zorunluluk yoktur.

7 yorum:

  1. çok geçmiş olsun
    dün akşam haberlerde söylüyordu
    istanbulda salgın diye
    acil şifalar diliyorum sana

    YanıtlaSil
  2. çook çook geçmiş olsun
    acil şifalar

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun canım.Benım de yorgunluktan bu ara gözlerim batışıyor özellikle de sol gözüm ama akşam üzeri agırlaşıyor batışması...İnşallah bişey çıkmaz.Tekrar geçmiş olsun !

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim arkadaşlarım , dün iyiydim bugün sanki daha fazla sıkıntılıyım gözlerimden özellikle sağ göz :( allah dermansız dert vermesin buna da çok şükür...

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun Şenaycığım. Bende lens kullandığım için çok fazla göz rahatsızlığı çekiyorum. Bu yüzden zorluğunu tahmin edebiliyorum.

    YanıtlaSil

okuYORUM :)