29 Temmuz 2010
Sivrisinek Isırığına Son..
Tatile çıktığımız da bizleri en çok rahatsız eden şeylerden bir tanesi de sivrisinek ısırığıdır değil mi ?
Gecenin bir vakti kulağımızın dibin de vızırdayan bir yaratığın ne kadar sinir bozucu olduğunu eminim sen de biliyorsundur...
İki yıldır bu sinekler benim sinirime dokunmuyor , Doğa için güvenle kullandığım bir ürünü paylaşmak istiyorum seninle...bitkisel olduğu için ağzına bile sürse elini sıkıntı yok...Yarın bir hafta sürecek bir tatile çıkıyorum , çantamın en önemli ürününü seninle de paylaşmak istedim...benim çok işime yaradı senin de aklın da bulunsun...
Bu sabah Dr. Öz'ü izledim...oda sivriseneklerden korunmak için okaliptus yağı kullanıyormuş , bu ürünün içeriğin de de okaliptus var ;)
-----------------------------------------------------------------------
Ürünün Detayları :
Eczacıbaşı kalite güvencesi ile üretilen Defans serisi Sinekkovan Vücut Spreyi ve Sinekkovan Vücut Losyonu ve Defans Bitki Özlü olmak üzere üç üründen oluşuyor.
Defans Sinekkovan her tür sinek, sivrisinek, bit, pire gibi haşereyi uzun süre vücuttan uzak tutuyor. Cildi tahriş etmiyor, elbiselerde leke yapmıyor, açık havada ve güneş ışığında etkisini kaybetmiyor.
Defans Bitki Özlü ise, Türkiye'de insektisit alanında çok önemli bir inovasyonu tüketicilere sunuyor. Arı, kene, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı etkili olan ürün, Türkiye’de 2 aydan büyük bebeklerde de kullanılabilen Sağlık Bakanlığı onaylı ilk cilt losyonu olma özelliğini taşıyor. Aktif maddesi limon okaliptüsü ağacının doğal bitki özü olan, alkol içermeyen su bazlı Defans Bitki Özlü, ciltten emilme ve kana karışma riski de taşımıyor.
27 Temmuz 2010
Umca ve boğaz enfeksiyonu...
Önce komşu kızı...
Sonra Doğa ,
Sonra kuzen Hasan ,
En nihayetin de kuzen Mali........
Ateş , boğaz ağrısı , halsizlik....
Boğaz enfeksiyonu geçirdiler....
Eniştem bir ilaç firmasın da çalışıyor , bitkisel bir damla getirmişti bana , soğuk algınlığı , boğaz enfeksiyonu tedavisin de Almanların kullandığı tek ilaç demişti.
Fazla önemsememiş rafa kaldırmıştım....
Doğa sabah kötü bir boğaz ağrısı ile uyandı geçen hafta , ateş geceden başlamıştı , ses kalınlaşmış , hatta neredeyse çıkmıyordu.
Doktoruna danışmadan ilaç kullanmam , doktoru yurt dışın da ulaşamadım....
Damla aklıma geldi...içeriğini okudum , çocuklar da kullanılabildiğini görünce beş damla ile başladım kullanmaya.....
Akşam yatarken 10 damlaya çıkardım...
Sonuç....
Sabah Doğa'nın hiç bir şeyi kalmamıştı ( allahın izni ile)....
Kullanın demiyorum..aklınız da olsun... belki bir gün lazım olur doktorunuza sorarsınız ve kullanırsınız...
--------------------------
Kullanım : Diğer » Solüsyon
Etken Madde : Pelargonium Sidoides Koku Sivi Ekstresi
Firma : Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.S.
--------------------------------------------------------------------------------
FORMÜLÜ:
100 g solüsyon; etken madde olarak 80 g Pelargonium sidoides Kökü Sıvı Ekstresi çözücü ve koruyucu olarak etanol ve gliserol içerir.
FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:
Farmakodinamik özellikler:
Umca Solüsyon; reinforme/sidoid sardunya köklerinden çıkarılan bir öz içermektedir. Vatanı Güney Afrika olan bu bitki, orada uzun bir süredir geleneksel tıp uygulamalarının bir parçası olarak kullanılmaktadır. Umca özü(EPs 7630) ile yapılan araştırmalar, söz konusu maddenin bronşit, sinüzit, anjin ve rinofarenjit olgularında etkili olduğu sonucunu ortaya çıkarmıştır. Bu araştırmalara göre Umca özü(EPs 7630), antiviral özelliklere sahiptir.
Ayrıca stafilokok ve streptokoklar üzerine de antibakteriyel etkisi olduğu gözlenmiştir.Bunun dışında, organizmanın bağişıklık sistemini güçlendirdiği ve balgam söktürücü etkiye sahip olduğu da bildirilmiştir.
Bu nedenle Umca, değişik akut ve kronik enfeksiyonların özellikle de üst solunum yolları enfeksiyonları ve kulak-burun-boğaz enfeksiyonlarının tedavisi için uygundur. Umca uygulaması ile öksürük, ateş, boğaz ağrısı, halsizlik-yorgunluk gibi yakınmalarda hızlı bir iyileşme sağlanabilmektedir.
Farmakokinetik Özellikler:
Bildirilmemiştir.
ENDİKASYONLARI:
Akut ve kronik enfeksiyonlar, özellikle de solunum yolları enfeksiyonları ve kulak-burun-boğaz enfeksiyonları (örneğin bronşit, sinüzit, anjin, rinofarenjit gibi)
KONTRENDİKASYONLARI:
Yeterli klinik deneyim olmadığı için; kanama eğiliminin yüksek olduğu hastalarda, ağır karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları olanlarda ve hamilelik ile emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.
UYARILAR / ÖNLEMLER:
Gebelik ve Laktasyonda Kullanım:
Gebelik kategorisi C’dir. Yeterli veri bulunmadığı için gebelik ve laktasyonda kullanımı önerilmemektedir.
Araç ve Makina Kullanma Üzerine Etkileri:
Etanol içermesi nedeniyle araç ve makine kullanımında dikkatli olunmalıdır.
YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER:
Şimdiye kadar herhangi bir yan etkiye rastlanılmamıştır.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER :
Kumarin türevleri ile birlikte kullanılması durumunda, kan pıhtılaşmasını engelleyici etkide bir artış meydana gelebilir.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
Akut enfeksiyonlar :
Yetişkinler ve yaşı 12’nin üzerinde olan çocuklarda günde 3 defa 20-30 damla, 6-12 yaş grubundaki çocuklarda günde 3 defa 10-20 damla, 6 yaşından küçük çocuklarda günde 3 defa 5-10 damla şeklinde kullanılır.
Kronik enfeksiyonlar :
Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklarda günde 3 defa 10-20 damla şeklinde kullanılması önerilir.
Damlalar, yemeklerden 30 dakika önce bir miktar sıvı ile birlikte alınmalıdır. Hastalığın nüksetmemesi için, semptomların hafiflemesini takiben ilacın kullanımına birkaç gün daha devam edilmesi önerilir.
DOZ AŞIMI:
Şimdiye kadar herhangi bir doz aşımı olgusu bildirilmemiştir.
21 Temmuz 2010
Bak 36 Oldum....
20 Temmuz 1974 ....
20 Temmuz 2010 ...
36 yıl geçti... annemin beni kucağına alışının üzerinden...
Buruk bir 20 Temmuz geçirdim ...dün...
arkadaşlarımdan gelen telefonlar...ve msj lar biraz daha iyi hissetmeme neden olduysa da...
Doğum günüm de arayan... babamın yokluğunu unutturamadılar bana...
canım babamın sesini duymayışımın üzerinden 7 ay geçti...........
İyi ki doğdum....
Bak..... 36 oldum......
19 Temmuz 2010
Tatlandırıcı mı ? , Şeker mi ?
Mehmet Öz'ü takip etmeye çalışırım , şekere alternatif tatlandırıcı kullanırım arada bir , bugün bir yazısına rastladım... ve yanlış yoldamıyım sorusunu sordum kendime...sende bir oku bakalım..benim gibi mi düşüneceksin ?
Doğal tatlandırıcılar, şekerin yerini tutmuyor.
'Kalorisi düşük' olduğu için 'şişmanlatmaz' zannettiğiniz bitki özlü tatlandırıcılar, beynin tokluk merkezi tarafından kayda alınmıyor! Bu yüzden canınız tatlı istediğinde gerçek şeker yemeniz gerekiyor.
Tatlı ihtiyacını karşılamak söz konusu olduğunda; yapay tatlandırıcıların 'ateşli bir taraftarı' olduğumuz söylenemez. Kalorisiz tatlandırıcılarla ilgili sorun; beynin tokluk merkezi için görünmez olmalarıdır. Bu yüzden de tatlı ihtiyacını bastıramamaları!
Sonuç şu: Canınızın bir şey daha, bir şey daha ve bir şey daha çekmeye devam etmesi... Peki ya yeni 'doğal' tatlandırıcılar... Onlar daha mı iyi? Yoksa sadece daha mı pahalı?
İşte bu konuda bilmeniz gerekenler:
SABIR OTU ŞURUBU
Gerçekler: Bu tatlı şurup, Güney Amerika'da yetişen kaktüs türü bir bitkiden elde ediliyor. Tadı bala benziyor. Sabır otunun kalorisi şekerle aynı. Ama şöyle bir yönü var; sofra şekerinden çok daha tatlı olduğu için, daha az kullanmanız yeterli oluyor. Böylece daha az kalori alıyorsunuz. Peki, ne kadar mı? Şekerin çeyreği ya da sekizde biri kadar sabır otu şurubuyla, şekerden alacağınız tatlandırıcı etkisinin aynısını elde edebilirsiniz.
* Bizim kararımız: Şeker ihtiyacınızı karşılamak için şeker kullanın.
STEVIA (ŞEKER BİTKİSİ)
Gerçekler: Kalorisi sıfırdır ve şekerden 200 kat daha fazla tatlandırıcı etkisi var. Bu yüzden Stevia'nın mükemmel tatlandırıcı olduğunu düşünebilirsiniz. Ama çabuk karar vermeyin. Eğer, bu tatlandırıcının daha düz bir karın için kısa yol olduğunu düşünüyorsanız, unutmayın; beyindeki tokluk merkezi tüm yapay tatlandırıcılar gibi Stevia'yı da algılamıyor!
* Bizim kararımız: Tüm tatlandırıcılar için söylenecek söz şudur: 'Doğal' demek 'daha iyi' demek değildir. Ona bakarsanız siyanür de doğaldır! Şekerin tadını çıkarmak için en iyi yol, doğal halidir. Meyvelerde ve doğal şeker içeren diğer besinlerde olduğu gibi...
Bir kaşık bal 64 kalorilik enerji veriyor
Doğal tatlandırıcılardan bal; yüzyıllardır sağlığa olan faydaları için takdir ediliyor. Rafine edilmiş şekerden daha fazla antioksidan etkisi olduğu için yaşlanmaya sebep olan serbest radikalleri de hızlandırmıyor. Aslında geçtiğimiz ocak ayında, Amerikan Diyetisyenler Birliği'nin yaptığı bir çalışma; bal içeren tatlandırıcıların antioksidan etki skalasında orta sıralarda olduğunu saptamış. Ama asıl şok şu: Bal şekerden yüzde 33 daha fazla kalori içeriyor. Bunun anlamı şu: Bir kaşık bal 64, bir kaşık şeker ise 48 kalori.
* Bizim kararımız: Çayınıza katacağınız bir çay kaşığı bal iyidir. Ancak kalori hesabı ve kan şekeri kontrolü açısından şekerden kötüdür.
Doğal tatlandırıcılar, şekerin yerini tutmuyor.
'Kalorisi düşük' olduğu için 'şişmanlatmaz' zannettiğiniz bitki özlü tatlandırıcılar, beynin tokluk merkezi tarafından kayda alınmıyor! Bu yüzden canınız tatlı istediğinde gerçek şeker yemeniz gerekiyor.
Tatlı ihtiyacını karşılamak söz konusu olduğunda; yapay tatlandırıcıların 'ateşli bir taraftarı' olduğumuz söylenemez. Kalorisiz tatlandırıcılarla ilgili sorun; beynin tokluk merkezi için görünmez olmalarıdır. Bu yüzden de tatlı ihtiyacını bastıramamaları!
Sonuç şu: Canınızın bir şey daha, bir şey daha ve bir şey daha çekmeye devam etmesi... Peki ya yeni 'doğal' tatlandırıcılar... Onlar daha mı iyi? Yoksa sadece daha mı pahalı?
İşte bu konuda bilmeniz gerekenler:
SABIR OTU ŞURUBU
Gerçekler: Bu tatlı şurup, Güney Amerika'da yetişen kaktüs türü bir bitkiden elde ediliyor. Tadı bala benziyor. Sabır otunun kalorisi şekerle aynı. Ama şöyle bir yönü var; sofra şekerinden çok daha tatlı olduğu için, daha az kullanmanız yeterli oluyor. Böylece daha az kalori alıyorsunuz. Peki, ne kadar mı? Şekerin çeyreği ya da sekizde biri kadar sabır otu şurubuyla, şekerden alacağınız tatlandırıcı etkisinin aynısını elde edebilirsiniz.
* Bizim kararımız: Şeker ihtiyacınızı karşılamak için şeker kullanın.
STEVIA (ŞEKER BİTKİSİ)
Gerçekler: Kalorisi sıfırdır ve şekerden 200 kat daha fazla tatlandırıcı etkisi var. Bu yüzden Stevia'nın mükemmel tatlandırıcı olduğunu düşünebilirsiniz. Ama çabuk karar vermeyin. Eğer, bu tatlandırıcının daha düz bir karın için kısa yol olduğunu düşünüyorsanız, unutmayın; beyindeki tokluk merkezi tüm yapay tatlandırıcılar gibi Stevia'yı da algılamıyor!
* Bizim kararımız: Tüm tatlandırıcılar için söylenecek söz şudur: 'Doğal' demek 'daha iyi' demek değildir. Ona bakarsanız siyanür de doğaldır! Şekerin tadını çıkarmak için en iyi yol, doğal halidir. Meyvelerde ve doğal şeker içeren diğer besinlerde olduğu gibi...
Bir kaşık bal 64 kalorilik enerji veriyor
Doğal tatlandırıcılardan bal; yüzyıllardır sağlığa olan faydaları için takdir ediliyor. Rafine edilmiş şekerden daha fazla antioksidan etkisi olduğu için yaşlanmaya sebep olan serbest radikalleri de hızlandırmıyor. Aslında geçtiğimiz ocak ayında, Amerikan Diyetisyenler Birliği'nin yaptığı bir çalışma; bal içeren tatlandırıcıların antioksidan etki skalasında orta sıralarda olduğunu saptamış. Ama asıl şok şu: Bal şekerden yüzde 33 daha fazla kalori içeriyor. Bunun anlamı şu: Bir kaşık bal 64, bir kaşık şeker ise 48 kalori.
* Bizim kararımız: Çayınıza katacağınız bir çay kaşığı bal iyidir. Ancak kalori hesabı ve kan şekeri kontrolü açısından şekerden kötüdür.
18 Temmuz 2010
Babalar Günü Kartı...
16 Temmuz 2010
Beş Şişelik Hayat...
15 Temmuz 2010
13 Temmuz 2010
Bir Garip Yer...
Benim gözüm de tatil......
Ne güzel bir şarkıydı hatırlarsın sen de.... " sen geçerken sahilden sessizce...gemiler kalkar dı yüreğimden sessizce..." bu da benim sessiz gemim......
İlk durak izmir..İki sevgili batan güneşe inat..hararetle sohbete devam ediyor..
İzmir Aliağa , danone fabrikasının bahçesi... İşçilerin taktıkları bonenin için de iki kuş yumurtası ........
12 Temmuz 2010
Tilkinin Dönüp Dolaşıp Geleceği Yer....
Kürkçü dükkanıymış :) demiş ya...atalarımız..
Ben de öyleyim bugün...
İki haftadır şehir dışından bir türlü dönememenin , bloğuma yazamamanın hasreti ile... pc mi öpesim var :)
Çanakkale - İzmir - Çanakkale arasın da geçen tatili nihayet sonuçlandırdık , Doğa teyzesine ben de işime koştum :)
Keyifli fotoğraflarla bu akşam buralar da olacağım inşallah...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)