LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

26 Nisan 2013

ANNEME

ÖNEMLİ DEĞİL Üzülme anneciğim seni çooooooooook seviyorum ..... 8 neredeyse 9 yıldır beraberiz O şey bizim sevgimiz de bir hiç sen buna üzülürsen ben hatta ölürüm yeterki sen bu küçük olaya üzül me seni okadar seviyorumki dünyaya ısımaz sevgim . Sen benim için Love sin.... yazan DOĞA GÜL KURBAĞAN

Ne olur affet beni...

Çok pişmanım.. Kendi öfkemi , sinirimi , içim de yaşadığım gelgitlerin hesabını bugün senden çıkardığım için çok pişmanım.. Beni affet güzel kızım.. 8 yıl boyunca bir kez olsun elim kalkmadı sana.. 8 yıl boyunca ne kadar öfkelensem de hiç bir zaman konuşarak halletmeyeceğimiz sorunlarımız olmadı .. Beni affet ,bugün bacağına indirdiğim elim keşke kırılsaydı. Keşke o anı hiç yaşamasaydım , öfkemin esiri olmasaydım. Seni okula bırakırken " görüşürüz anne dedin " arabaya bindiğim den beri ağlıyordum , hala ağlıyorum okula mahsun mahsun girişin gözümün önünden gitmiyor. Seni Seviyorum minik kurbaam.. Ne olur affet beni..

17 Nisan 2013

Bir Çocuğun İstekleri...

1- Bana su getirtmeyin, bana da su getirmeyin. Aramızda hizmetçi yok, herkes kendi işini yapsın. Evde küçük yaşta iş gücü kullanmaya ve sevgi istismarına son.

 2- Hata yapmama izin verin ki, gerçekten hataysa sonuçlarını görüp ders alayım. Hata değilse siz ders alın. 

3- Her istediğimi bana almayın. Size karşılıksız kimse bir şey vermiyor. Her şeyin bir çalışma karşı elde edileceğini öğrenmeme izin verin. Sonuçlar, çalışmanın ürünüdür. 

 4- Benim özgürlüğüm sizin özgürlüğünüzdür. Bir yere gitmek istediğimde beni bırakın. Bana kaçta döneceğimi değil, ilkeler söyleyin. İyi insanlarla birlikte ol ve kendini koru gibi bir söz benim için saat kaçta döneceğimden daha anlamlı ve yararlı. Yoksa ben yapacağımı gündüz gözü de yaparım.

 5- Okulun amacı öğrenmektir. Derslerden kaç aldığım değil, bir şey öğrenip öğrenmediğime bakın. Beni yarın yaşamda ayakta tutacak olan aldığım notlar değil, öğrendiklerim olacaktır.

 6- Benimle ilgili fikirleriniz elbette var. Ama arada benim ne düşündüğümü, ne hissettiğimi sorun ve gerçekten dinleyin. Aramızdaki sorunların çoğu iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Konuşmak kadar dinlemeyi de öğrenelim.

 7- Ben dürüst olmak istiyorum, beni yalan söylemek zorunda bırakmayın. Size yalan söylemeye başlarsam, bazen bilmeniz gerekenleri de öğrenemeyeceksiniz.

 8- Söylediklerinize karşı çıktığımda size değil, söylediklerinize karşı çıkıyorum. Sizde bana değil, söylediklerime karşı çıkın. Kelimeler incinmez, ama bizler inciniriz. Yani, “sen aptalsın” değil, “bu söylediğin fikir güzel değil,” diyelim birbirimize.

 9- Toplum içinde gurur duyacağınız bir birey olmam, sizin bana bir birey gibi davranmanıza bağlı. 

 10- Sizden beklediğim şey tek başına sevgi değil, aynı zamanda saygı. Küçüklerime sevgi, büyüklerime saygı hikayesi, geçen yüzyılda kaldı. Benden saygı istiyorsanız, ben de sizden saygı istiyorum.

Elif NUR ..

Arkadaşlar bir kaç gün önce rüyam da ( hayırlara vesile olsun ) eşim yanıma geliyor ve kulağıma iki defa " Şenay kızımızın adı Elif Nur " olsun diyor. İsim benim çok hoşuma gitti , hiç aklım da olmayan bir isim di , sizce ne yapmalıyım , bu bir işaret mi sizce :) Fikirleriniz benim için önemli.

3 Nisan 2013

19 Hafta İçindeyim..

Bakalım bu hafta da neler oluyor ? ----------------------------------- Hamileliğimin 19. haftası içindeyim. Bebeğimi kucağıma almama 152 gün kaldı. Önümüzdeki iki gün içinde lanugo (geçici tüyler) bebeğinizin başında ve vücudunda daha belirgin olacak. Lanugo bebeğinizn derisinde bulunan koruyucu verniğin tutulmasına yardımcı olur. Bebeğiniz doğduğunda lanugonun büyük bölümü kaybolmuş olacaktır. Artık çok fazla yorulmamaya dikkat edin çünkü bebeğinizin hızlı büyümesi kalbinize, akciğerinize ve böbreklerinize birleşik bir yük verecektir. Bebeğiniz emme ve yutma egzersizlerine devam ediyor. Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 280 gr. - Yaklaşık boyu : 15.3 cm. (Baştan Popoya)

Hamilelikte Arpacık

Olmaz olmaz bu bebekte başıma her türlü hastalık geldi , arpacık nedir bilmem oda çıktı gözüm de , hem de epey sancılı , göz altı torbam su kesesi gibi şişti , doktorumla görüştüğüm de göz pomadı ya da göz damlası kullanabilirsin ancak için de " Tetrasiklin " maddesi olmayan bir ilaç olmalı dedi , ben de " TOBREX " göz damlası aldım . Şükürler olsun Allahın izni ile dünden bu yana daha iyiyim. Bu küçük bilgi bloğum da yer alsın , bir gün birinin işine yarar kim bilir.