LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

27 Ekim 2010

Öyle Bir Geçer Zaman ki...



Çok şey buldum ben bu dizi de...uzun süredir seyrettiğim en anlamlı... en yakın dizi bu ...İzlemediysen mutlaka , izlemeni öneririm.
Dizinin abisi ve en küçük Osman'ı inanılmaz bir oyunculuk sergiliyor..

25 Ekim 2010

KAZ - Şapka ;)


Annekaz blogun da bu güzel şapkayı yayınlamış,kışa girdiğimiz şu günler de güzel bir alternatif değil mi sence de :)

Kadın Ne Zaman Vazgecer Bilirmisiniz ?


Peki bir kadın sevdiği kişiden ne zaman ve nasıl vazgeçer sizce? Bir kadının her şeyi ve tüm duygularını ardında bırakıp gitmesi hiç kolay değildir aslında!

Kadınlar ilişkilerine ve sevdiklerine çok daha fazla bağlıdır. Sonuna kadar savaşır bir kadın aşkı ve erkeği için, her türlü fedakârlığı yapar. Çoğu zaman karşılık göremese de sevmeye devam eder.

İçi acısa da, yüreği sızlasa da sevmekten vazgeçmez. Karşısındakine sevme güvenini o kadar hissettirmiştir ki, erkek kendinden emindir. Ne yaparsa yapsın kadının kendisini her daim seveceğini düşünür. Ama işte bu noktada yanılır. Bilmediği bir şey vardır kadınlar hakkında.

O da bir kadının kendisine yapılan her şeyi biriktirdiği ve unutmadığıdır. Bir anda olmaz bu karar veriş, günün birinde tüm duygularını da yanına alıp çeker gider kadın usulca erkeğin hayatından! Nereye mi? Kendisine sevgiyle açılmış gerçek bir aşka tabii ki…

Kadınların istediği sadece biraz ilgi ve şefkattir aslında! Siz hayata ne verirseniz o da size aynısını geri verir örneğinde olduğu gibi, karşınızdaki insana ne verirseniz ondan da o kadarını alırsınız.

Her şeyin tükendiği gibi, sevgiler de bir gün tükenir. Hiçbir şey vermeden sevilmeyi beklemek olmaz, olamaz! Ve bir gün gelir, sizi karşılıksız seven insan da yorulur artık.

Beklemekten ve böylesi bir sevgiden usanmıştır. Şarkıda da dediği gibi denemiştir defalarca kadın erkekten arta kalanlarla! Kendisini yalnız ve onsuz bıraktığı anlarda bile ona dönmüştür hep! Ama sevmek ilgilenmektir, bağlılıktır, güvendir, özveridir. Sevgi paylaşılınca güzeldir. İşte bu duygular yok olmuştur kadında zamanla.

Mantığı kalbinin önüne geçmiştir..
Bir kadın ne zaman gerçekten vazgeçer bilir misiniz dostlarım? Sevgisine karşılık alamadığını hissettiği zaman! Erkek kadının hala kendisini sevdiğini zannederken kadın çoktan sevgisini kalbine gömerek uzaklaşmıştır. Belki bu karar çok kolay olmamıştır, ikilemde kalmıştır uzun bir süre, amaçsızca sokaklarda dolaşmış ve düşünmüştür saatlerce!

Aklı sarsıntılarla yorgun düşmüş, bilinci kamaşmış ve bir kaosun ortasında bulmuştur kendisini. Ama en sonunda vazgeçme kararını vermiştir zor olsa da, bunu yaparken de dönüşe dair tüm kelimeleri lügatinden çıkarmıştır. Vazgeçmiştir belki kalbini arkada bırakarak, ama aklını yanına almıştır.

O yüzden bu kadar kolay gidebilmiştir.

Her seferinde bıraktığı açık kapılar artık kapalıdır sonuna kadar..

*alıntıdır

23 Ekim 2010

SYMBICORT İNHALER - ÜCRETSİZ

Arkadaşlar elim de astım hastalarınca kullanılan SYMBICORT isimli dört adet inhaler var , Ekim son kullanım tarihli ,eczacım bu tarihin bir yada iki ay ileriye atıldığını söylüyor.

Bu dört ilacı benim bitirmem mümkün değil , etrafın da kullanabilecek birileri varsa ve beni haberdar edersen çok sevinirim, bir ricam daha olacak , blogun da duyurursan en azından ihtiyacı olan birileri görüp bana ulaşabilir....

22 Ekim 2010

İşe başladım kilo aldım diyenler...

Onlardan biri de benim işte :((
Masa başın da oturmaktan yine kilo aldım..ve nasıl vereceğim bilmiyorum..ev hanımı modundayken hiç durmadığım için doğum sonrası kilolarım bir güzel gitmişti..şimdi geri geliyorlar...bu yazıya rastladım, belki senin de ilgini çeker.

1. İşe giderken yürüyün ya da bisiklete binin. Eğer otobüse binerseniz, birkaç durak erken inin ve yolun geri kalanının yürüyerek gidin. Eğer işe arabayla gidiyorsanız, park alanının en uzak yerine park edin.

2. Ayakta kalmak için fırsatları kaçırmayın. Ayaktayken daha fazla kalori yakarsınız. Telefonla konuşurken ayakta durun. Ofis içinde arkadaşınızla chat ile iletişim kurmak yerine onu görmek için diğer masaya ya da bölüme yürüyerek gidin.

3. Fitness molaları alın. Öğle yemeğinden sonra kahve içmek ya da aralarda atıştırmak yerine, ofis çevresinde kısa bir yürüyüş yapın ya da bazı basit germe hareketlerini deneyin. Boynunuzun arka kısmında gerilme hissedene kadar çenenizi göğsünüze doğru çekin ya da omuzlarınızı kulaklarınıza doğru yavaşça getirin.

4. Ofis sandalyenizi fitness topuyla değiştirin. Şişirilmiş fitness topu ya da vücut kaslarının çok yönlü çalışmasını sağlıyan Stability topu iyi bir sandalye olabilir. Masa başında otururken dengenizi ve beden kuvvetinizi geliştirebilirsiniz. Hatta fitness topunu gün içinde duvarda çömelme ya da diğer egzersizleri yaparken kullanabilirsiniz.

5. Fitness malzemelerinizi çalışma alanınızda tutun. Direnç bantları ya da küçük el ağırlıklarını masanızın çekmecesinde ya da dolapta saklayabilirsiniz. Toplantı ya da iş arasında kollarınızı kıvırıp bükerek egzersiz yapabilirsiniz.

6. Sosyalleşin: Öğle tatilinde yürüyüş grupları düzenleyin. Yürüyüş ayakkabılarını giymeye hazır insanlar tarafından çevrelenmiş olabilirsiniz. Arkadaşlığınızın tadını çıkarın ve düzenli egzersiz yapın.

7. Toplantıları dışarıda düzenleyin. Hava şartları elverişli olduğunda, yürüyüş toplantıları ya da beyin fırtınası devreleri planlayın. Binanızın içinde tam bir tur yapabilir ya da binanın dışında dolaşabilirsiniz.

8. Yürüyüşünüzü hızlandırın. İşiniz yürüme gerektiriyorsa, bu yürüyüşü hızlandırın. Çenenizi yukarıda ve omuzlarınızı hafifçe arkada tutun ve yürürken serbestçe nefes almayı unutmayın.

9. İş için seyahat ederseniz, ileriyi planlayın. Uçak için havaalanında beklemek zorundaysanız, çantalarınızı kapın ve hızlı hızlı yürüyün. Fitness salonu olan bir otel seçin ya da kendi egzersiz ekipmanlarınızı yanınızda götürün. Atlama ipleri ve direnç bantları bir çantanın içine kolayca sığabilir. Ayrıca, hiçbir ekipman olmadan da atlama hareketleri, karın ya da bacak sıkıştırma egzersizleri ile diğer basit hareketleri yapabilirsiniz.

10. Koşu bandı üzerindeyken çalışmayı deneyin. Ofis egzersizlerini bir sonraki aşamaya taşımaya hazırsanız, "yürü ve çalış" yaklaşımına odaklanabilirsiniz. Koşu bandı üzerinde rahat bir çalışma ortamı oluşturabilirseniz çalışırken yürüyebilirsiniz. Gerçekte Mayo Clinic uzmanları aşırı kilolu ofis çalışanlarının bilgisayar karşısında oturarak geçirdikleri 2-3 saati yürüyüş yaparak geçirirlerse yılda 20-30 kg verebileceklerini tahmin ediyorlar. Yürüyüşün hızlı ve tempolu olması gerekmiyor.

20 Ekim 2010

Kızım Krup...ben Grip...olmuştum..

Bir haftadır Doğa'nın krup'u benim gribimle uğraştım..nihayet iş yerindeyim...nihayet bloğumdayım...
Krup denen bu rahatsızlığı Doğa ikinci defa yaşadı. Viral bir enfeksiyon olduğunu söylüyor hekimler.
Köpek havlamasına benzer bir öksürük ve ses kısıklığı.
Gece bitmek bilmeyen öksürük nöbetleri , allahtan ateşimiz olmadı hiç.
Erken dönem de antibiyotik , burun spreyi , soğuk hava buharı ve umca damla ile şükür ayağa kalktı kurbaaam.
Bugün okuldan inşallah sorunsuz döner...

12 Ekim 2010

Bende ki Hal...



Bugün,
içimi gördüm...
neler taşımışım geçmişten bugüne ...

Ara ara dalıp kalıyorum biryerlerde,
gözlerimi dolu dolu buluyorum...
fırtınadan sonraki sakinlik,sessizlik bendeki hal!

Temize çekilecek geçmiş günler var şimdi önümde,
bir de teşekkür borcu,
aynı ismi taşıyor oluşumuzdan başka bir şey bilmediğim soruların sahibine...


*fosinin hayalleri....

Baskılarla hayvanlar...

Çok güzel çalışmalar bunlar ben bayıldım , sende buraya tıklayarak kaynak siteyi inceleyebilirsin.

Sahibinden SATILIK DAİRE....

Babamın vefatından sonra m.köy de bulunan daire de annem oturmak istemedi , şu an satılığa çıkardık. Buradan her şeyi paylaştığım gibi bunu da paylaşmayı uygun gördüm. Eğer etrafın da o civardan ev almak isteyen olursa en azından alternatif olarak bizim dairemizi de düşünebilir
Senden bir ricam daha olacak , müsait olduğun da bloğun da bu konuyu paylaşırsan yada link verirsen çok mutlu olurum...paylaşamazsan da..canın sağolsun ziyaretin yeter...:)
................................

Mecidiyeköy 'de
5 katlı apartmanın 5.katın da

Şahinler Sokak üzerinde.
Mecidiyeköy Lisesine
Profilo AVM 'ye yürüme mesafesin de.

85 metrekare
2 Oda 1 salon
Doğalgazlı

Parke
Mutfak
Banyo
Balkon ( 1)
Saten Boya
Kartonpiyer
PVC Camlar
Çelik kapı
Kombili

Krediye Uygun değil.
Hisseli Tapu ( bunu ben de yeni öğrendim )

Satılık daire
150.000 TL

Bir yıl önce dairenin içi tamamen mimar tarafından yeniden düzenlendi , yatırım amaçlı düşünülürse ,şuan için de bulunan ailenin ödediği kira 900 tl.









7 Ekim 2010

Düğüne Devam :)


Yarın İzmir'e gidiyoruz..

Kardeşin fotoğraflarını düzenliyorum...teslim edeceğim İzmir'de...
buda onlardan biri...benim çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.. İsim etiketini Burcu'dan kopya çektim :D

Maymun ve Çorap :)


Muhtemelen külotlu çorap kullanılmış , ilginç bir maymun çalışması :)
forumbaku.net'ten alıntıdır.

Dünya Anaokulundan...

Dün Doğa'nın okulun da yüzme dersi başladı.
Doğa bayılıyor yüzmeye , bu yaz biraz biraz öğrettim ya , çok hevesli haliyle..
Dün bana " anne ben banyo yaptım dedi , nerde kızım diye sordum , okul da..."
Havuza girmeden önce duş alınmış , havuzda yüzülmüş , çıktıktan sonra yine duş alınmış , saçlar kurutulmuş....
Biz daha önce ki okulumuz da bu uygulamayı görmedik , olduysa da Doğa anlatmadı.
Okulun ilgili ve iyi olduğunu arkadaşımdan biliyorum ama uygulamalı olarak görmek beni çok mutlu ediyor.
Kurbaam mutlu....haliyle ben de mutluyum... niye yazdım... sizi seviyorum ve her şeyimizi bilin istiyorum ..ondan :)))

5 Ekim 2010

Dünya ANAOKULU...




Doğa'nın yeni okulunu çok sevdim , ilgili ve eğitimi ciddiye alan bir okul.
Bugün ilk dersimiz geldi :)


----------------------------------

Rehberlik Çalışması

* Çocuğunuza isminin ne anlama geldiğini açıklayın

* Bu ismin kim tarafından ve neden verildiğini açıklayın.

*Bu bilgileri yazılı olarak ta okula gönderin , gerekli halde Doğa'ya destek olalım.

Çok SEVMEK LAZIM....


Çok sevmek ve güvenmek için aynı soy adı , aynı kanı taşımak gerekmez bazen...

Bizim dostluğumuz böyle işte...

Biraz Karton, Biraz Hayal Gücü...


Elimizden biraz çizim geliyorsa bu tür ilginç çerçeveler üretmemiz mümkün :) Benim çok hoşuma gitti....

"..alıntıdır.."

4 Ekim 2010

Serbest Çizgi Çalışmaları...

Doğa okuldan çıkınca servisle şirkete geliyor, canı çok sıkıldığı için dörtten sonra onu oyalayacak şeyler bulmam lazım..bugün bulduğum çizgi ve aynı zaman da kesme çalışması örneklerini paylaşmak istedim...







"... alıntıdır..."

Leyla ve Kuzusu NAZ ......


Anne kokusuna eş değer sadece yavrumuzun kokusu var değil mi ?