LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

28 Şubat 2009

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Betül teyzemin bir hafta sonra bebeği olacak , kız kardeşim geliyor , Betül teyzem kardeşime bir sürü şey aldı , bunları da ona göstereceğim çok sever eminim.... :)







BUNLAR ÇOK GÜZEL
















Annem bana oyuncak seçerken önce güvenli olmasına dikkat ettiğini söylüyor , zararsız gibi görünen oyuncaklar yüzünde çocukların canları çok yanıyormuş, bloguma bu konu ile ilgili yazı ekleyecek biraz sonra , sende okuyup bilgilerini tazeleyebilirsin ve bizim için çok önemli bu konuyu arkadaşların ile paylaşabilirsin.

Annem benim için oyuncak araştırması yaparken Sabahnur Teyzenin " http://www.petitandcute.com " adlı bir sitesin de bulmuş kendini ve yaptığı çalışmalara hayran kalmış " keşke bende bu kadar marifetli olabilseydim kızıma neler yapardım " diye geçirmiş içinden. Bu sitede yapılan her şey el emeği göz nuruymuş yani değeri para ile ölçülemezmiş. Annem resimlerini eklemek istedi ama Sabahnur Teyze " izinsiz almayın sakın , çook kızarım hııımm " diye yazmıs sitesine yada buna benzer bir şey :) Annem de izin alalım öyle koyalım resimleri bloguna dedi . Sen de görsen çok seversin ve hemen almak istersin , çünkü ben çok sevdim ve çok istedimmmm.


Annem Sabahnur Teyzeye ulaşmış hadi keyifle incele el yapımı oyuncaklarımızı.


OYUNCAK ALIRKEN

· Oyuncağın çocuk sağlığı ve güvenliği açısından bir risk oluşturmaması için, çocuğun yaşına uygun oyuncaklar isim ve adresleri belli olan satıcılardan alınmalıdır.

.Oyuncak, çocuğun gücünün yeteceğinden ağır olmamalıdır.
· Kırılabilir ve parçalanabilir olmamalıdır.
· Keskin kenarlar, ağza, buruna, göze ve kulağa kaçabilecek küçük parçalar, zehirli maddeler içermemelidir.
· Oyuncağın hiçbir parçası zımba ya da iğneyle tutturulmalıdır.
· Üzerine binilecek oyuncaklar sağlam ve dengeli olmalıdır.
· Evde kullanılan oyuncaklar ev içinde tutulmalı ve paslanmaya engel olunmalıdır.
.Tüylü oyuncakların tüyleri gevşek olmamalı, kolay çıkmamalıdır.
· Oyuncakların sağlam olup olmadığı düzenli olarak kontrol edilmelidir.
· Çocuğun oyun alanı her zaman düzenli olmalıdır.
.Küçük çocuklar oyun oynarken yalnız bırakılmamalıdır.

27 Şubat 2009

YARIN BENİM DOĞUM GÜNÜM



Bu gün epey telaşlı bir gün teyzem ve annem harıl harıl bir şeylerle uğraşıyorlar, yanına yaklaşıp usulca dinleme çabalarım da sonuçsuz kaldı sürprizmiş , çok önemliymiş , sanki ben bilmiyorum..gözüme çarpan şey kağıtlara yapıştırılmış bir sürü şeker ve çikolata idi , sanırım annemin sadece bana değil arkadaşlarıma da sürprizi var ..

Büyüyorumum yarın benim doğum günüm...

26 Şubat 2009

YAŞASIN KARNIBAHAR YEDİMMM


Annem ne zaman karnıbahar yapsa köşe bucak kaçıyorum sebze yemeyi sevmiyorum ben ; annem " sık hastalanmak ve yavaş büyümek istiyorsan yemeyebilirsin "dedi . Ben boyumun Mehmet Ali gibi olmasını istemiyorumm onun için sebzelerimin hepsini yiyorum , sen de küçükken sebze sevmiyor muydun ?


İŞTE TARİFİ

Orta boy karnabahar

yarım kilo kıyma

1 orta boy soğan

beşamel sos

kaşar peyniri rendesi

1 çay bardağı süt

1 çorba kaşığı salça

arzuya göre pul biber

Karnabahar çiçek çiçek ayırılarak içinde 1 çay bardağı süt ve tuz olan suyun içinde haşlanır.( suyun içine süt koymamızn sebebi karnabaharın kokusunu almak için)

Cam fırın tepsisine yayılır, kıyma soğan ile iyice kavrulur 1 çorba kaşığı salça eklenir,tuz karabiber ve bir miktar su eklenerek pişirilir,kıvamlı olacak çok sulu olmayacak. karnabaharların üzerine yayılır. Daha sonra bu harcın üzerine beşamel sos eklenir, kaşar rendesi ve onun üzerinede pul biber yayılarak 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.

DOĞUM GÜNÜMÜN İLK HEDİYELERİ :)





Annem bir yıl önce " Anaokulu" dergisini almıştı , ben bu yıl ilgilenmeye başladım , çok keyifli ve çok eğlenceli geçiyor ders saatlerim, her gün yeni şeyler öğreniyorum , birde annemim " doğa bugün bu kadarlık yeter " demesi olmasa, ders yapmayı çoook seviyorum ben. Anaokulu dergisini bana gönderen abla doğum günümü unutmamış bu sabah kapımız çaldı ve elinde kocaman bir paketle amca geldi. Boyut ta ki abla bana doğum günü hediyesi yollamış , 3 boyutlu bir dergi ve çok güzel bir hikaye , çooook teşekkür ederim boyut abla :)

KİBRİT ÇÖPÜNDEN İSKELET


Annem bana yeni bir kitap aldı , iskelet sistemini anlatıyor , " anneee bende iskelet yapıcammmm "diye tutturunca bana kıyamadı ve Nezihe teyzenin " inciminci.com" sitesinde bu etkinliği buldu , hemen yaptık çokta güzel oldu ,Nezihe teyzemin sitesini çok beğenmiş annem , her akşam içtiğim sütün kemiklerimi güçlendirdiğini bu faaliyetle öğrendim ..
senin kızın da sütü seviyor mu :)

SEKERKOKUSU.COM


Annem ben dünyaya gelmeden önce beni daha iyi yetiştirmek için çok araştırma yapmış sonra ; Leyla teyzemle birlikte sekerkokusu.com'u kurmuşlar , bir sürü anne bir sürü kardeş gelmiş foruma , annem ve Leyla teyzem ; Betül teyzemi de aralarına alıp daha da büyütmüşler forumlarını , her şeyi konuşuyorlar forumda , biz nasıl beslenirmişiz , neler oynarmışız , hastalanınca neler yaparmışız oooooo çok konuşuyor bu anneler...diğer forumlara benzemiyor muş , annem babama " biz aile gibiyiz sanal değil diyor dostluğumuz " benim de çoook arkadaşım oldu şeker kokulu , sende gel istersen anneme söylerim kızmaz bana :)

25 Şubat 2009

OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİM



Benim annem anaokulu öğretmeni onunla her gün faaliyet yapıyoruz , annem dedi ki yaptığımız faaliyetleri burada yayınlamasına izin verirsem eğer , senin çocuğun da yapabilirmiş , hemen " evveeeettt " dedım çünkü paylaşmayı çok seviyorummm.
Bu arıyı bir kaç gün önce yaptık , senin de evinde plastik bardak var mı ?