LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

17 Kasım 2009

ETİ ÇOCUK TİYATROSU - PİNOKYO




Gösteri tarihleri " sanatkop.com" dan alıntıdır.

Türkiye çapında 1 milyondan fazla çocuğa ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, 9. yılında perdelerini Pinokyo oyunuyla açıyor. ETİ Çocuk Tiyatrosu, sosyal sorumluluk projelerinde sürdürülebilirliğe ve örnek teşkil etmeye önem veren ETİ’nin çocuklara yönelik projelerinden biri olarak 2001 yılından bu yana devam ediyor. 8 sezon boyunca 450 il gezip Türkiye’yi 6 kez dolaşarak çocukları ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturan ETİ Çocuk Tiyatrosu’nun bu seneki hedefi ise 120 bin çocuğa daha ulaşmak.
Bu sezonun ilk perdesini Bursa’da açacak olan ETİ Çocuk Tiyatrosu’nun bu seneki durakları Bursa, Ankara, İstanbul, Niğde, Osmaniye, Adana, Tarsus, Mersin, KKTC, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir olacak.

ETİ’nin çocukların kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, onları tiyatro sanatı ile buluşturmak amacıyla 2001 yılında hayata geçirdiği ETİ Çocuk Tiyatrosu’nda geride bırakılan 8 yılda Bisküvi Adam, Kakaolu Olsun, Aladdin’in Sihirli Lambası, Alice Harikalar Diyarında ve Pinokyo oyunları sergilendi.

ETİ Çocuk Tiyatrosu’nun bu sezon sergileyeceği oyun, eğitici olduğu kadar eğlenceli de. Pinokyo, marangoz ustası Gepetto’nun yaptığı kuklanın gerçek bir çocuk olma hayaline ulaşmasını konu eden dünya klasiklerinden. Her yalan söyleyişinde burnu uzayan, Mavi Peri tarafından ancak yalan söylemeyi ve bencilce davranmayı bıraktığında gerçek bir çocuğa dönüştürülecek olan Pinokyo’nun öyküsü çocuklara önemli öğretilerde de bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

okuYORUM :)